League of Legends League of Legends Haberleri

Worlds 2018’de 2. gün maçları tamamlandı

Worlds 2018’de grupların 2. günü tamamlandı. Sürprizlerle başlayan günün özetini haberimizde bulabilirsiniz.

Günün açılış maçında Kore’nin güçlü ekibi Afreeca Freecs bizleri bir kez daha şaşırttı. LMS temsilcisi Flash Wolves’la karşılaşan ekip Vadi’den mağlup ayrıldı. Bu sonuçla birlikte grubunda 0-2’ye gelen takımın işi iyice zorlaştı. 42 dakika süren oyunda Flash Wolves oyun sonu rakibin düşürdüğü 3 kuleye karşılık aldığı 7 kuleyle makro oyunda bir Kore takımına kaşı üstünlük kurarak zoru başardı desek yanlış olmaz. Kore takımlarının en bilindik yönlerinden makro oyun ve rotasyonlar konusunda roller adeta tersine döndü diyebiliriz. Rakibine fazla hamle şansı vermeyen LMS temsilcisi sadece ejderlerde geride kaldı ancak bu ejderler 2 Bulut 1 Dağ olmak üzere Afreeca Freecs’in çok da işine yaramadı. Flash Wolves ekibi yaptıkları Urgot, Sion ve Shen kompozisyonunu kitabına uygun bir şekilde oynayarak başarılı bir görüntü çizdi ve grubunda ilk sıraya oturdu.

Phong Vu Buffalo-G2 maçında ise Vietnam temsilcisi G2-Gen.G maçından dersini almış olmalı ki ilk yasaklamayı Hjarnan’ın Heimerdinger’ına yaptı. G2 istediği seçimleri yapmış gibi gözükse de oyun içinde birçok hata yaptı. Özellikle Jankos’un orta koridorda Naul’un Vel’Koz’una saygı göstermemesiyle verdiği ilk kan ona pahalıya patladı. Bu hatayla birlikte bir de alt koridora baskın yapan ekip 1 skor daha alarak öne geçti. Ormandaki tecrübe farkının da kapanmasıyla Jankos orta oyunda istediği baskınları yapamadı. Rotasyonlara karşılık veremeyen G2 20. dakikada 1 kule alabilmişken Vietnam temsilcisi 4 kule düşürmeyi başardı. Jankos’un bir kez daha yakalanamsıyla Baron’u kaybeden takım ardından çıkan savaşı kazansa da inhibitörünü kaybetti. Bunun üstüne oyunun geri kalan dakikalarını daha üstün oynayan Phong Vu Buffalo mücadeleyi dakika 34. dakikada kapatmayı başardı.

Günün üçüncü maçında ise 100 Thieves ve Fnatic karşı karşıya geldi. NA vs EU mücadelesinde Fnatic adeta rakibinin üstünden geçti. Caps orta koridorda Ryu’yu Irelia’yla her ileri adımında cezalandırdı. Mekanik olarak ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu bildiğimiz Caps kendisine neden “Baby Faker” dendiğini bir kez daha gösterme fırsatı buldu. Maç boyunca üst koridordaki tank eşleşmesini saymazsak 100 Thieves’in her koridoru yetenek karşılaşmalarında kaybetti. Bunu harika değerlendiren Fnatic 15. dakikada 2 kule ve 2 ejderi hanesine yazdırdı. Aphromoo’nun çabalarına rağmen ayakta kalamayan Kuzey Amerika temsilcisi adeta döküldü. 27 dakika süren mücadelede 100 Thieves sadece 1 skor ve 1 kule almayı başardı. Caps’in 8/0/2’lik Irelia performansı ise görülmeye değerdi.

Bir sonraki maçta Çin temsilcisi Invictus Gaming ve temsilcimizi eleyen G-Rex karşılaştı. Erken ve orta oyunda harika işler başaran G-Rex birçoğumuzu bu performansıyla şaşırttı. İzleyicilerin büyük bir kısmı Invictus Gaming’in yapmayı sevdiği çatışmalarla orta oyunda bir fark yakalayıp kartopu etkisi yaratmasını bekliyordu. Ancak belirli bir süre sonra tecrübesizliğine yenik düşen LMS temsilcisi bir pozisyonda Rookie’nin Irelia’sına 3 skor ve Baron vererek oyunu o dakikada neredeyse bitirdi diyebiliriz. O dakikaya kadar zaten etkisini hissettiren Rookie o dakikadan sonra ismine yakışır bir performans ortaya koydu. Ning’in başarılı Zac performansıyla birlikte Invictus Gaming tarafı mücadeleyi 28. dakikada kapatmayı başardı. Tek bir hatayı mükemmel değerlendiren takım ilk maçını da kazanmış oldu.

Dördüncü maçta yine NA ve EU karşı karşıya geldi. Team Vitality ve Cloud9 arasında oynanan mücadele belki de günün seyir zevki en yüksek maçıydı. Erken oyunda Cabochard’ı baskınlarla oyundan düşürmeyi başaran Kuzey Amerika temsilcisi erken oyunda Vitality’den bir adım önde çıktı. Yaptığı akıllı savaşlarla rakibine haritada üstünlük kuran Cloud9 Jiizuke’nin oyuna ağırlığını koymasıyla maçtan yavaş yavaş düştü. Jiizuke ilk maçtaki başarılı Ekko oyunundan sonra harika bir LeBlanc oyunu izletti. Savaşlarda Sneaky’e adeta musallat olan İtalyan oyuncu fark yarattı. Cloud9 ise orta koridor Galio seçiminin ultilerinden pek faydalanamadı. Yapılan savaşlardan hep 2 veya 3 skor çıktığı için takımlar oyunu bir türlü kapatmak için bir pencere yakalayamadı. 40. dakikadan sonra ise Kai’sa seçimiyle Sneaky adeta ben de buradayım diyerek takımının savaşlardan önde çıkmasında büyük rol oynadı. Son savaşta ise Sneaky üstüne yatırılan kaynaklar onu düşürmeye yetmeyince C9 oyunu kazanmayı başardı. 47 dakika süren mücadele iki tarafın da istekli oyunuyla Worlds adına yakışır bir oyun oldu.

Günün son maçında ise ilk maçı unutmak isteyen Gen.G grubun güçlü ekibi Royal Never Give Up karşısına çıktı. Erken oyunda Haru’nun agresifliğini iyi idare eden RNG ilk kanı vermesine rağmen skorlarda üstün çıktı. Erken ve orta oyunda fazla aksiyonun yaşanmadığı maçta takımlar adeta bütün kozlarını 30. dakikadan sonra paylaştı. Bu dakikalara kadar neredeyse eşit gibi görünen oyun  Çin temsilcisinin akıllıca başlattığı harika bir savaşla son buldu. LetMe ve Ming’in başarılı oyunuyla savaşı kazanan Çin ekibi sadece bir savaşla oyunu kazandı. Maç boyunca iki takım da geç oyunu beklese de Sion-Rakan combosunu iyi kullanan RNG mücadeleden galip ayrılan taraf oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir