Araştırma League of Legends

2022 LCK Awards ve 10. Yıl Özel Ödülü

Dünyanın en büyük espor liglerinden biri kabul edilen League of Legends Champions Korea(LCK) yılın en iyilerinin seçildiği ve 25’ten fazla farklı kategoride ödülün dağıtıldığı 2022 LCK Awards, 22 Aralık gecesi düzenlendi.
Ödül gecesinde yılın esporcusu, yılın çaylağı ve bunun gibi ödüllerin yanında bu sene 10. yıla özel bir ödül daha verildi.

Yılın En İyi Oyuncusu 5 Milyon KRW’nin de Sahibi Oldu

2022 LCK Awards’da yılın en iyi oyuncusu 5 milyon KRW ile ödüllendirildi. Aynı zamanda ayrı ayrı tüm koridorların da en iyilerinin seçildiği gecede, kendi koridorunun en iyi oyuncusu seçilen isimler de 2 milyon KRW kazandı. 5 milyon KRW’nin Türkiye’deki karşılığı yaklaşık 72.800TL yapıyor.

Ödül töreninde kimin yılın en iyi oyuncusu olacağı geçtiğimiz haftalarda çıkan haberler ile aşağı yukarı tahmin ediliyordu fakat diğer kategorilerin kazananları henüz belli değildi.

Zeka – LCK Yılın En İyi Oyuncusu & LCK Yılın En İyi Orta Koridoru

DRX’in dünya şampiyonluğundaki en büyük mimarlardan biri orta koridor oyuncusu Zeka olmuştu. Zeka, Worlds 2022’de yaptıkları ile çok konuşulmuştu. 2022 LCK Awards’da yılın en iyi oyuncusu seçilen Zeka, aynı zamanda koridorunda da en iyi oyuncu ödülüne sahip oldu ve geceyi iki farklı ödülle kapattı. Ayrıca Dünya Şampiyonu DRX’in 5 oyuncusu arasında, gecede ödül alan tek isim Zeka’ydı.

Onuncu Yıl Özel Ödülü Caster Jun’un

Bu yıl 10. senesini kutlayan League of Legends, 2022 LCK Awards için de 10. yılına özel bir ödül organize etti. Sadece Kore’de değil, enerjisi ve League of Legends’a olan tutkusu ile dünyanın birçok yerinde kendisini ve sunumunu keyifle takip ettiren ligin efsane sunucusu Caster Jun, “LCK 10. Yıl Dönümü Başarı Ödülü”nün sahibi oldu.

Caster Jun’un ödülü duyururken başarılı sunucu etkinliği bu şekilde takip etti:

 

T1 Zeus – Üst Koridor

DRX Zeka – Orta Koridor

2022 LCK Awards: Yılın Çaylağı – VicLa

Lee “VicLa” Dae-kwang, KT Rolster formasıyla iyi bir split geçirmişti. Orta koridorda, Ryze, Sylas, Taliyah gibi şampiyonlarla çok etkili görünen VicLa yılın çaylağı ödülünün sahibi oldu. Başarılı geçen bir çaylak sezonu sonrası VicLa bu sene FlyQuest takımında performans gösterecek.

Rollerine Göre Yılın En İyileri

  • Üst Koridor: Choi “Zeus” Woo-je
  • Orman: Moon “Oner” Hyeon-joon
  • Orta Koridor: Kim “Zeka” Geon-woo
  • Alt Koridor: Park “Ruler” Jae-hyuk
  • Destek: Ryu “Keria” Min-seok

İlkbahar Mevsimi Ödülü

  • Kim “Canyon” Geon-bu

Yaz Mevsimi Ödülü

  • Park “Ruler” Jae-hyuk,
  • Lee “Prince” Chae-hwan

Normal Sezon MVP

  • İlkbahar Mevsimi: Ryu “Keria” Min-seok
  • Yaz Mevsimi: Park “Ruler” Jae-hyuk

Yılın Koçu

Gen.G – Go “Score” Dong-bin

2022 LCK Awards daha önce alışık olmadığımız farklı birkaç ödüle daha ev sahipliği yapıyor.
Sene boyunca en çok altın kazanan ve bu ödüle sahip olan isim T1’ın alt koridor oyuncusu Gumayusi oldu. Üst koridor oyuncusu Rascal, en çok solo kill elde eden isim olurken, Chovy ise LCK’in en iyi KDA’sına sahip olma ödülünü elde etti.

Efsane destek oyuncusu Keria da 2022 LCK Awards’da ödül alan isimlerden bir tanesiydi. Haritanın her noktasında takıma fayda sağlamaya çalışan Ryu “Keria” Min-seok “Asist Kralı” ödülü kazandı.

 

ShowMaker 2021’e Damga Vurmuştu

Geçtiğimiz sene düzenlenen, 2021 LCK Awards’da ise tam bir ShowMaker rüzgarı esmişti. Toplam 7 farklı ödül kazanan ShowMaker aynı zamanda 2021’de LCK Yılın En İyi Oyuncusu ödülünü kazanmıştı.
2021’de rollerinin en iyileri ise Khan – Canyon – ShowMaker – Ruler – Keria olmuştu.

2021 Yılın Çaylağı: Croco
2021 Yılın Koçu: kkOma
2021 Bahar Mevsimi MVP: Canyon
2021 Yaz Mevsimi MVP: Peanut

 

 

T1 Oner – Orman
DRX Rascal – Üst Koridor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir