Gündem

Güneş Tutulması Ne Zaman? Saat Kaçta?

Güneş Tutulması Ne Zaman? Saat Kaçta?

Yılın ilk güneş tutulması, 8 Nisan 2024 Pazartesi günü gerçekleşecek ve saat 14:00’te başlayacak. Ancak, Türkiye’den bu olağanüstü doğa olayını gözlemlemek mümkün olmayacak.

Güneş tutulması, Ay’ın Güneş ile Dünya arasından geçmesi sonucu güneş ışığını kısmen veya tamamen engelleyerek muhteşem bir manzara oluşturuyor. Bu olağanüstü fenomen, izleyicilere doğanın gücünü ve büyüsünü bir kez daha hatırlatıyor.

8 Nisan’da Amerika Birleşik Devletleri’nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada’dan izlenebilecek olan güneş tutulması, Meksika, ABD ve Kanada’nın üzerinden geçerek bu ülkelerde tam bir karanlık yaratacak. Diğer yandan, 43 ülke kısmi bir güneş tutulması yaşayacak ve bu ülkelerdeki izleyiciler de eşsiz bir görsel deneyim yaşayacaklar.

Güneş Tutulması Ne Zaman? Saat Kaçta?

Güneş Tutulması Türkiye’den İzlenebilecek mi?

Ancak, Türkiye’den bu olayı gözlemlemek mümkün olmayacak. Türkiye’de tam güneş tutulması yaşanmayacak, bu nedenle Türk izleyiciler bu görsel şöleni sadece medya aracılığıyla takip edebilecekler. Bu durum, yerel astronomi meraklılarını biraz hayal kırıklığına uğratsa da, dünya genelindeki diğer izleyiciler için büyük bir heyecan kaynağı olacak.

Güneş tutulması, insanların doğa karşısındaki hayranlık verici etkisini bir kez daha ortaya koyuyor. Astronomi tutkunları ve gökyüzü gözlemcileri, bu nadir ve eşsiz deneyimi kaçırmamak için heyecanla bekliyorlar. Türkiye’den izlenemese de, bu olayın getirdiği büyüleyici atmosfer, tüm dünyadaki izleyicileri bir araya getirerek birlikte bu muhteşem olayı kutlama fırsatı sunacak.

5mid’den daha fazla haber için buraya tıklayabilirsiniz.

author
Yapay zeka ve teknolojik alandaki gelişmeleri takip edip, en önemli olanları 5mid'de paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir