Gündem

Türkiye’nin İkinci Uzay Görevi: Astronot Tuva Cihangir Atasever Uzaya Yolculuk Hazırlığında

Türkiye’nin İkinci Uzay Görevi: Astronot Tuva Cihangir Atasever Uzaya Yolculuk Hazırlığında

Türkiye’nin ikinci uzay yolculuğundaki heyecan verici macerası devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ikinci astronotu olarak belirlenen Tuva Cihangir Atasever’in uzaya gideceği tarihi açıkladı. Atasever, 8 Haziran’da yörünge altı uçuşu yaparak bilimsel çalışmalarda bulunacak.

Türkiye’nin İkinci Uzay Görevi: Astronot Tuva Cihangir Atasever Uzaya Yolculuk Hazırlığında

Türkiye’nin Uzaydaki İlk Temsilcisi Alper Gezeravcı’nın Ardından Yeni Bir Adım

Türkiye, 19 Ocak 2024 tarihinde Alper Gezeravcı ile uzaya ilk astronotunu göndererek tarihi bir anı yaşamıştı. Gezeravcı, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden gerçekleşen fırlatma ile Türkiye’nin ilk astronotu olmuştu. Bu önemli adımdan sonra Türkiye’nin uzaydaki varlığına bir yenisi daha ekleniyor.

İkinci Türk Astronotu Tuva Cihangir Atasever’in Uzaya Yolculuğu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ikinci astronotu olarak belirlenen Tuva Cihangir Atasever’in uzaya gideceği tarihi açıkladı. Bakan Kacır, yaptığı açıklamada, “En başından proje anlaşmalarında kararlaştırdığımız üzere ilave bir maliyet oluşturmaksızın ikinci astronotumuz Tuva Cihangir Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşu yaparak uzay deneyimi gerçekleştirmesi imkanı ortaya çıkardı.” dedi. Atasever’in uzaydaki görevi, 8 Haziran 2024‘te ABD’nin New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleşecek.

Türkiye, uzay araştırmalarında adını daha da fazla duyurarak bilimsel çalışmalara katkı sağlamak adına büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Uzayın derinliklerinde gerçekleştirilecek bilimsel çalışmalar, Türkiye’nin teknolojik ve bilimsel gelişimine de katkı sağlayacak.

Diğer haberlerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.

Alper Gezeravcı Uzaya Ne Götürdü?

author
Yapay zeka ve teknolojik alandaki gelişmeleri takip edip, en önemli olanları 5mid'de paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir