2020 LCK Yaz Mevsimi'nde 5. hafta 1. gün maçları tamamlandı mix

2020 LCK Yaz Mevsimi’nde 5. hafta 1. gün maçları tamamlandı

Dünya’nın en büyük League of Legends liglerinden birisine sahip olan Kore’de 2020 LCK 5. hafta 1. gün karşılaşmaları tamamlandı.

2020 LCK Yaz Mevsimi’nde 5. hafta 1. günü geride bıraktık. Afreeca Freecs – Gen.G ve Team Dynamics – DAMWON Gaming serileri ile açtığımız haftaya, çok dominant bir performans ile başladık. Gen.G, oynadığı iki maçta da rakibine nefes alma fırsatı vermeden zaferi elde etmeyi başardı. Günün ikinci serisinde ise ilki kadar dominant bir performans görmesek de yine iki maçta biten bir seri izledik. DAMWON Gaming, ligin yeni üyelerine biraz fazla geldi.

LCK 2020 Yaz Mevsimi 5. Hafta 1. Gün Sonuçları:

  • Gen.G| 2 – 0 | Afreeca Freecs
  • Team Dynamics| 0 – 2 | DAMWON Gaming

 

Afreeca Freecs – Gen.G 1. Maç

Haftanın ilk karşılaşmasına çıkan takımlardan Afreeca Freecs Kiin, Spirit, Fly, Mystic, Ben beşlisi ile vadiye indi. Takımın kompozisyonu Kennen, Olaf, Zoe, Kalista ve Braum’dan oluştu.

Vadinin diğer tarafındaki Gen.G’nin kadrosu ise Rascal, Clid, Bdd, Ruler ve Life’dan oluştu. Takım Sylas, Volibear, Akali, Varus ve Sett şampiyonlarını tercih etti.

Toplam 30 dakika süren, günün ilk karşılaşmasında baştan sonra bir Gen.G üstünlüğü gördük. Ligin üst sıralarında bulunan takım hem objektif kontrolünde hem altın üstünlüğünde hem de takım savaşlarında rakibine kıyasla daha iyi bir performans sergiledi ve seride 1-0 öne geçmeyi başardı. Maçın en değerli oyuncusu ise 3/1/7’lik Varus performansı ile Ruler oldu.

Afreeca Freecs – Gen.G 2. Maç

Serinin ikinci karşılaşmasında herhangi bir değişiklik yaşanmadı. İlk maçı ağır bir şekilde kaybeden Afreeca Freecs, ikinci maç için Ryze, Wukong, Zoe, Aphelios ne Nautilus şampiyonlarını tercih etti.

İlk maçı ciddi bir dominasyonla kazanan Gen.G’nin kompozisyonu ise Karma, Olaf, Ekko, Ashe ve Taric’den oluştu.

Serinin ikinci maçı 29 dakika sürdü. İlk maçtan daha da ağır bir Gen.G dominasyonu izlediğimiz karşılaşma da Bdd ve Ruler, yaptıkları oyunlarla dikkatleri üzerlerine çektiler. Bdd, beş kişiye Paralel Yakınsama tuttururken Ruler’ın Büyülü Kristal Ok’ları can yaktı. Sonuç olarak Gen.G, dominant bir seri geçirerek haftanın ilk galibiyetini almayı başardı. Maçın en değerli oyuncusu ise 7/1/11’lik Ashe performansı ile bir kez daha Ruler oldu.

Team Dynamics – DAMWON Gaming 1. Maç

Günün ikinci serisinde vadiye inen takımlardan Team Dynamics’in beşlisi Rich, Beyond, Kuzan, deokdam ve GuGer’den oluştu. Takım, şampiyon tercihlerini Sylas, Trundle, LebLanc, Varus ve Karma’dan yana kullandı.

Vadinin diğer tarafındaki takım olan DAMWON Gaming ise Nuguri, Canyon, ShowMaker, Ghost ve BeryL ile sahaya çıktı. Takımın kompozisyonu Kennen, Lee Sin, Zoe, Ezreal ve Leona’dan oluştu.

Serinin ilk maçı 34 dakika sürdü. Team Dynamics’in güzel cevaplar vermesine karşın erken oyunda aldığı üstünlüğü dakikalar geçtikçe arttıran DAMWON Gaming, güzel bir oyun ile seride 1-0 öne geçmeyi başardı. Maçın en değerli oyuncusu olarak ise 2/2/5’lik Lee Sin performansı ile Canyon seçildi.

Team Dynamics – DAMWON Gaming 2. Maç

Serinin ikinci karşılaşmasında herhangi bir oyuncu değişikliği yaşanmadı. İlk maçın mağlubu Team Dynamics, ikinci maç için Kennen, Graves, Zoe, Ashe ve Leona’dan oluşan bir kompozisyon kurdu.

Seride 1-0 öne geçen DAMWON Gaming’in şampiyon tercihleri ise Jayce, Trundle, Orianna, Senna ve Wukong’dan oluştu.

Serideki ikinci karşılaşma tam 25 dakika sürdü. Yaklaşık olarak onuncu dakikaya kadar eşit giden mücadelede bu dakikadan sonra ipler tamamen DAMWON Gaming’in eline geçti. Dominant bir performans sergiledikten sonra maçı kapatan ekip, seriyi üçüncü maça uzatmadan galibiyet puanını kaptı. Maçın en değerli oyuncusu ise 9/3/8’lik Wukong performansı ile BeryL oldu.

Böylece 2020 LCK Yaz Mevsimi 5. hafta 1. gün karşılaşmaları tamamlandı. Hafta, yarın gerçekleşecek KT Rolster – T1 ve SeolHaeOne Prince – SANDBOX Gaming karşılaşmaları ile devam edecek.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir