5mid Ayın Espor Oyuncusu & Takımı Nasıl Seçildi – Şubat 2023 mix

5mid Ayın Espor Oyuncusu & Takımı Nasıl Seçildi – Şubat 2023

5mid.com ekibi olarak 2022 yılının sonunda yaptığımız anket serisi ile Yılın Espor Oyuncusu‘nu ve Yılın Espor Takımı‘nı sizlerin oylarıyla belirlemiştik. 2023 yılı ile birlikte oyuncuların ve takımların güncel performansını göz önünde bulundurarak 5mid Ayın Espor Oyuncusu ve Ayın Espor Takımı’nı yine sizlerin oylarıyla belirlemeye karar verdik.

5mid Ayın Espor Oyuncusu & Takımı Nasıl Seçiliyor?

5mid çatısı altında bir araya gelen ekibin ortak özelliklerinden biri espora olan bağlılık ve tutku. Bu yüzden ekibin çoğu üyesi birçok espor dalını yakından takip ediyor. Ekibimizle yaptığımız oylamada o ay en iyi performans gösteren oyuncular ve takımlar arasından önce çıkan 4 ismi belirliyoruz. Bu isimleri belirlerken birçok faktörü ele alıyor, ayrıca oy çoğunluğundansa oy birliğini yakalamaya gayret gösteriyoruz.

Eternal Fire Danimarka Yolcusu!

5mid Ayın Espor Oyuncusu Şubat Ayında Nasıl Belirlendi?

Şubat ayı başında ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sebebi ile tüm espor organizasyonlarına ara verilmişti. Takımlarımız felaket sebebi ile pek çok yardım kampanyasında büyük rol oynamışlardı. Liglere verilen aranın sona ermesi ile birlikte esporlardaki rekabet tutkusu geri döndü. CS:GO’da Eternal Fire, VALORANT’da FUT Esports ülkemizi yurtdışında temsil ederken, galibiyetleri ile bizleri gururlandırdılar. Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi 2023’deki başarılı oyunları, takımını galibiyetlerinde oynadığı rol ve inanılması güç KDA’sı ile Serin de listemizin bir diğer adayı oldu.

  • İsmailcan “XANTARES” Dörtkardeş: 14 Şubat’tan beri 3 farklı turnuvada ülkemizi yurt dışında temsil eden Eternal Fire’ın yıldız ismi XANTARES. Takımının KDA lideri olmasının yanında HL:TV liderlik tablolarında da zirveyi zorlayan isim yükselen performansına devam ediyor.
  • Buğra “mojj” Kiraz: Bizleri yurt dışında gururlandıran bir diğer isim ise mojj oldu. Takımı ile  VCT 2023: LOCK//IN São Paulo’da başarılı bir performansa imza atan oyuncu,  ekibin en göze çarpan isimlerinden biriydi.
  • Tolga “Serin” Ölmez: Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi 2023’de takımının zirvede olmasında büyük pay sahibi olan Serin, aynı zamanda KDA’sı ile göz dolduruyor. Serin oynanılan 6 resmi karşılaşmada henüz rakiplerine skor vermedi.(23/0/41)
  • Yasin “xfl0ud” Koç: Geçtiğimiz ayda oynanılan birçok haritada takımın neye ihtiyacı varsa onu sağlayan ve birçok önemli ana imza atan xfl0ud, takımının önemli bir parçası oldu.

5mid Ayın Espor Takımı Şubat Ayında Nasıl Belirlendi?

Şubat ayı sadece oyuncuların değil takımların da öne çıktığı bir ay oldu. Fakat dört takım elde ettikleri başarılarla ve gösterdikleri performanslarla öne çıktı.

  • Eternal Fire: Şubat ayında BLAST Premier Paris Major elemelerine hak kazanan ekip aynı zamanda CCT Central Europe Malta’da şampiyon oldu. ESL Pro League Season 16’ya A grubu finalinde veda eden ekip, gösterdiği başarılı performans ile listemizde yerini aldı.
  • FUT Esports: VCT 2023: LOCK//IN São Paulo’da Rex Regum Qeon karşısında 2-0 galip gelmiş, bir üst turda NA’in en güçlü takımlarından 100t karşısında 2-1 ile turnuvaya veda etmişti. VALORANT’da ki başarısının yanında, LoL rekabetçi sahnesinde de adından söz ettiren ekip ŞL Kış Mevsimi’nde üst sıralarda yer alıyor.
  • Digital Athletics Yeni kadrolarıyla oynadıkları stabil oyun ve Protality Season 6’daki WWCD’leri onları listeye taşıdı.
  • Papara SuperMassive: Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi 2023’te en üst sıralara demir atan takım, VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi’nde de aldığı başarılı sonuçlar ile zirveyi zorluyor.

5mid Ayın Espor Oyuncusu & Takımı Ödülleri Mart ayında da devam edecek. Takipte kalın!

administrator
çok oynar bazen yazar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir