mix

Amouranth, Çıplaklık Sebebiyle Twitch’ten Banlandı !

Ünlü yayın sitesi Twitch’te bir “ban” olayı daha yaşandı. Sitede 1.2 milyon, İnstagram’da ise 1.6 milyon takipçisi bulunan ünlü yayıncı Kaitlyn “Amouranth” Siragusa, 8 Eylül’deki yayınındaki müstehcen görüntüler sebebiyle Twitch yönetimi tarafından yasaklandı.

Amouranth, Twitch’te genelde IRL ve ASMR içerikleriyle tanınıyor ve yaklaşık 8 bin abonesi bulunuyordu. Ünlü yayıncı yerde köpeğiyle oynadığı sırada giysisinin azizliğine uğradığı görüntülerden ötürü gündeme oturmuştu. Bu görüntüler Reddit ve diğer sosyal platformlarda dolaşırken 12 saat gibi kısa bir sürede Twitch yönetimi ünlü yayıncının hesabını kapattığını açıkladı.

Twitch Topluluk Kurallarına göre cinsel ve/veya müstehcen içerikler yasak olduğu gibi “cinsel açıdan müstehcen olması amaçlanan kıyafetlerin” de giyilmesi yasak. Amouranth’a nasıl bir yaptırım uygulanacağı belirsizliğini koruyor. Hesabının tümüyle kapatılması söz konusu olabileceği gibi 30 güne kadar men de ihtimaller arasında yerini alıyor.

Topluluk ise son zamanlarda artan müstehcen yayınlar konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bir taraf bu durumdan memnunken; diğer taraf ise Twitch’in bünyesine uygun olmaması iddiasıyla bu tarz yayınlara karşı duruyor. Twitch yönetimi ise konuyu yalnızca somut örnekler üzerinden hesap kapama veya yayın durdurma gibi cezalarla ele almaya devam edecek gibi gözüküyor.

Bakalım ilerleyen günlerde hem Amouranth’ın hesabı konusunda hem de Twitch’teki genel anlamda müstehcen yayınlar konusunda hangi gelişmeler yaşanacak.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

3 Comments

  • Ahmet 11 Eylül 2019

    Bunun gibi kaç tane var keşke hepsi banlansa şimdiye kadar yapmamaları hata,sanki şimdiye kadar düzgün usturuplu giyiniyorduda..

  • sıraç 11 Eylül 2019

    iyi olmuş gitsin chaturbate’de yayın yapsın

  • hebelehübele 10 Eylül 2019

    kötü olmuş
    NEYSE
    EvonMoss var o da iş görür

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir