mix

Auto Chess 2020’de Switch ve PS4’e geliyor.

Autobattler oyunların ilk örneği olan Auto Chess, Dragonest CEO’sunun Tokyo’da yaptığı açıklamaya göre 2020 senesinde Nintendo Switch’e ve Play Station 4 platformlarına geliyor.

 

Drodo Studios Auto Chess’i ilk olarak Dota 2’nin içinde bir mod olarak yayımlamıştı. Oyunun içinden de karakterler kullanan mod çok kısa sürede inanılmaz bir kitleye ulaştı. Geçen seneki Battle Royale furyasına benzeyen bu durumdan yararlanmak konusunda oyun firmaları geç kalmadı. Riot Games kendi oyunu League of Legends’ı temel alan “Teamfight Tactics” isminde bir mod yayımlamıştı. Valve da Dota 2’ye Dota Underlords adında resmi bir mod yayımladı.

Dota Underlors’un çıkmasıyla beraber Auto Chess kendine özgü bir oyun oldu ve mobilde inanılmaz başarı yakaladı. Şu an Epic Games üzerinden indirilebilen oyun PC’de henüz Beta aşamasında. Mobil aşaması hala güncellemeler almaya devam ediyor. Ekim ayında gelecek bir sonraki güncelleme oyuna izleyici modu ve Japonca dil desteği ekleyecek.

Auto Chess sektöre ilk giren oyun olarak hali hazırda başarılı durumda. Bunun yanında konsola atılımı ilk yapan oyun olarak da rakiplerine fark atmak istiyor. Auto Chess örnekleri gibi “oyun modu” konumunda değil artık. Bu sebeple oyunu konsola çıkartmak daha zahmetsiz olacaktır.

CEO Loring Lee, konsol haberiyle beraber oyuna gelicek bir çok özellikten bahsetti. Bunlar; Oyun içi sesli sohbet, oyun tekrarı izlemek, 4v4 savaş modu, 32 ve 64 kişilik odalardan oluşan turnuva lobileri.

Çıktığında inanılmaz ses getiren Auto Chess kendini diri tutmak için güncellenmeye ve gelişmeye devam ediyor. Oyunun XBOX cephesine çıkmasıyla ilgili bir gelişme yok fakatPS4 ve Switch’e gelmesiyle beraber XBOX platformlarına geç de olsa çıkması olası bir durum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir