mix

Avrupa Espor Federasyonu için ilk adımlar atıldı

12 ülkenin Espor Federasyonlarının katılımıyla oluşacak olan Avrupa Espor Federasyonu için ilk görüşme yapıldı.

10 Nisan tarihinde Berlin’de yapılan görüşmelere göre 12 ülke, ortak bir Espor Federasonu kurmak adına anlaştı. Bu organizasyonda ülkemizi Türkiye Espor Federasyonu temsil edecek. Aynı zamanda Türkiye kurucu federasyonlar arasında yer alacak.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl ülkemizde Türkiye Espor Federasyonu kurulmuştu. Alper Afşin Özdemir başkanlığında faaliyetlerini sürdüren oluşum Türkiye sınırları içerisinde her türlü espor alanında varlığını gösteriyor. Esporun ülkemizde gördüğü değeri hak ettiği yerlere çıkarıp, resmi bir şekilde bu işi yürütmek isteyen Türkiye Espor Federasyonu aynı zamanda ülkemizi yurt dışında diplomatik olarak temsil etmeyi sürdürüyor.

Bu anlaşma ile Avrupa Espor Federasyonu üyesi ülkeler şöyle şekillendi: Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Türkiye, Rusya, İsveç, Avusturya, Macaristan, Sırbistan, Slovakya, Ukrayna ve Belçika. Bu ülkelerin katılımı ile oluşturulacak federasyon, resmi olarak 2019 yılı içerisinde hizmete başlayacak.

Kar amacı gütmeyen federasyonun ilk görüşmesi Berlin’de düzenlendi. Bir sonraki toplantı ise 28 Nisan tarihinde İsviçre Espor Federasyonu’nda yapılacak. Berlin görüşmesinde ülkelerin espor federasyonlarının yanında ESL ve StarLadder gibi oluşumların da temsilcileri yer aldı.

Avrupa Espor Federasyonu, üye ülkelerin birlik içinde sektör içinde çalışması konusunda bir hayli faydalı olacaktır. Aynı zamanda ülkelerin aralarında yapacağı bilgi ve birikim alışverişi espor adına önemli noktalardan bir diğeri olabilir. Bakalım organizasyon kurulduktan sonra nasıl bir yol izleyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir