mix

Axiomatic Gaming 21.5 milyon dolar yatırım aldı

Team Liquid’in sahibi Axiomatic Gaming, 21.5 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Axiomatic Gaming, Kuzey Amerika’nın en başarılı organizasyonlarından Team Liquid’in sahibi. Şirket senenin belirli zamanlarında başlattığı yatırım turları ile sektöre girmek isteyen yatırımcılardan para topluyor. Esporun seneler içindeki gelişimi ve Team Liquid’in başarıları, Axiomatic için yatırımcı bulma konusunu bir hayli kolaylaştırıyor. Verilen bilgiye göre şirket son yatırım turundan 21.5 milyon dolar topladı. Yatırımcıların ismi ise açıklanmadı.

Axiomatic Gaming, Team Liquid’in yanı sıra Epic Games’e de bir hayli yatırım yapmış bir şirket. Fortnite ile inanılmaz çıkış yapan Epic Games, Axiomatic’in arasında bulunduğu şirketlerden topladığı gelir ile kendini bir hayli geliştirmeyi başardı. Team Liquid’in sahibi olan Axiomatic aynı zamanda yatırımcı bulma konusunda sektörün ileri gelenleri arasında yer alıyor.

Team Liquid, 2000 yılında Hollanda’da kuruldu. StarCraft 2 ile başlayan serüven önce Dota 2, ardından Team Curse’un satın alınması ile birlikte League of Legends’la devam etti. Ekibin şu an 14 farklı oyunda iddiası bulunuyor. Organizasyonun bunu yapabiliyor olmasının en büyük sebeplerinden biri de sahip olduğu maddi imkanlar.

Axiomatic daha önce yapılan turlarda eski NBA oyuncuları Michael Jordan, Magic Johnson ve NBA ekiplerinden Golden State Warriors’ın ortaklarından Peter Guber gibi isimlerden yatırım almıştı. Bu turdaki isimler açıklanmasa da aralarında önemli yatırımcıların olduğu tahmin ediliyor. Axiomatic Gaming ilerleyen günlerde konu ile ilgili daha detaylı bir açıklama yapacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir