Bir Döneme Damga Vuran İsimler: FalleN Counter-Strike: Global Offensive mix

Bir Döneme Damga Vuran İsimler: FalleN

Bir döneme damga vuran isimler serimizin bu hafta konuğu, Brezilya’dan yetişen en büyük yeteneklerden biri olan Gabriel FalleN Toledo oluyor!

Gabriel Toledo, 30 Mayıs 1991 tarihinde Brezilya’da dünyaya geldi. Counter Strike macerasında ilk takımı 2005 yılında crashers oldu. 2009 yılında Brezilya’da yılın en iyi AWP oyuncusu rolüne aday gösterildi. Bu başarılar sonrasında 2009’un Mayıs ayında FireGamers’a transfer oldu.

FalleN için dünya çapında bir oyuncu olacağının sinyalleri ilk olarak burada görüldü. Dünya çapındaki ilk büyük turnuva deneyimini World Cyber Games 2009’da yaşayan oyuncu, sonrasında ESWC 2010 gibi büyük turnuvalarda da kendini gösterdi. FalleN’ın bir sonraki durağı ise uzun süre birlikte oynayacağı fnx ile compLexity oldu.

FalleN,CS GO sahnesine geçeceği Şubat 2013’e kadar birçok takımda forma giydi ve yerel turnuvalada büyük başarılar gösterdi. Bir efsane haline geleceği CS GO kariyeri ise Şubat 2013’te playArt ile başladı. Kısa süreli playArt macerasından sonra  KaBuM! e-Sports ile bilinirliğini daha da artıran FalleN, daha sonrasında transfer olduğu Keyd Stars ile ESL One: Katowice 2015’te de mücadele etti. Burada geçirdiği 5 aylık sürede iBUYPOWER Invitational 2015 – Summer şampiyonluğu yaşadı ve sonrasında  Luminosity Gaming’e transfer oldu. Luminosity Gaming ise FalleN’ın kariyerinde adeta bir dönüm noktası oldu. 2015 yılında gelecekte başaracaklarının adeta sinyallerini verdiler fakat büyük bir başarı elde edemediler.

Go Favelas!

2016 yılı ise FalleN ve Brezilya CS:GO sahnesi için muhteşem bir yıl oldu. MLG Major Championship: Columbus 2016, DreamHack Open Austin 2016 ve ESL Pro League Season 3 – Finals gibi dünya çapında turnuvalarda elde edilen şampiyonluklar sonrasında bir anda tüm dünyanın gözleri üstlerine çevrrildi.  Dreamhack Open Austin’de elde edilen şampiyonluğun baş mimarı olan FalleN turnuvanın MVP’si ödülüne de layık görüldü.

Danimarkalı kadrosuyla yollarını ayıran espor devi SK Gaming, 1 Temmuz tarihinde DaLuminosity Gaming kadrosunu transfer ederek bir anda CS:GO dünyasının odağı haline geldi. Kadronun yeni organizasyonlarıyla birlikte vereceği ilk sınav ise ESL One: Cologne 2016 idi. SK Gaming, bu turnuvayı da şampiyon olarak tamamladı. İki farklı takımda gelen birçok şampiyonluk, FalleN’a 2016 yılının en iyi ikinci oyuncusu ünvanını kazandırdı. İlk sırayı ise takım arkadaşı coldzera elde etti. 2017 yılı ise SK Gaming ve FalleN’ın kariyerinde unutulmayacak yıllar arasında yerini aldı. Intel Extreme Masters XII – Sydney, Esports Championship Series Season 3 – Finals, ESL One: Cologne 2017 ve ESL Pro League Season 6 – Finals, 2017 yılı içerisinde FalleN ve ekibi için kazanılan turnuvalar oldu.

SK Gaming ve FalleN, 2018 yılında keskin bir düşüş yaşadı. Haziran ayına kadar SK Gaming adına mücadele eden FalleN ve arkadaşları, Haziran ayında yerli bir girişim olan MIBR’a transfer oldu.Büyük turnuvalarda mücadele eden fakat ZOTAC Cup Masters 2018’de elde edilen şampiyonluk dışında zafer elde edemediler.

2019 yılına geçildiğinde de işler FalleN ve MIBR için aynı şekilde devam etti. Kadroda istenilen seviyeyi bir türlü yakalayamayan ekip, bölgesel turnuvalar haricide bir başarı elde edemedi ve 2019 yılını da beklenenin altında bir seviyede kapattı.

2020 yılı Flashpoint ve ESL Pro League Kuzey Amerika maçlarıyla pek de fena başlamadı. Hala o eski görkemli günlere ulaşılamasa da FalleN için başarı hala imkansız değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir