Counter-Strike: Global Offensive mix

Bir Döneme Damgasını Vuran İsimler: pashaBiceps

Bir döneme damgasını vuran isimler kuşağının ikinci bölümünde konuğumuz, Polonya’nın yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olan pashaBiceps oluyor.

Jarosław “pashaBiceps” Jarząbkowski, 11 Nisan 1988 doğumlu yani şu anda 32 yaşında. Counter Strike kariyerine 16 yaşında Infernal Connection ile başladı. Ardından yaşadığı Team Wilda deneyimiyle beraber, 2007 yılında DELTA ekibine transfer oldu. Oyuncunun en eski HLTV kayıtlarına da bu takımla birlikte ulaşılıyor. CS:GO öncesi oynadığı takımlar ise sırasıyla; MODECOM, Vokal, Betsson Voodoo Gaming, Team Pentragram, AGAIN, Frag eXecutors, ESC Gaming.

PashaBiceps, CS:GO öncesinde de adından sıkça söz ettiren bir oyuncuydu. Frag eXecutors ekibiyle birlikte, EG e-Stars 2010, Copenhagen Games 2011 ve SEC 2011 gibi zamanının seçkin turnuvalarında başarıya ulaştı. Ardından AGAIN ile birlikte Polonya’nın efsane oyuncuları arasına girdi. Buradan ayrılıktan sonra geçtiği ESC Gaming ile birlikte CS:GO dünyasına adım attı.

CS:GO kariyeri boyunca dört farklı takımın formasını terleten pashaBiceps’in efsaneler arasına girişi şüphesiz ki Virtus.Pro ile oldu. 2014 yılında transfer olduğu bu ekiple birlikte, ilk turnuvaları olan ESL Major Series One Katowice 2014’ü kazanarak rakipleri için ne kadar büyük bir tehdit olduklarını göstermiş oldular. Turnuvanın MVP’si de pashaBiceps seçildi.

2014 yılı pashaBiceps ve ekibi için en parlak yıllardan biri oldu. Bu yılda FACEIT Spring League 2014 ve Gfinity G3 gibi turnuvalardan zaferle ayrılan Virtus.Pro, oyunun erken dönemlerinin en etkili ekiplerinden biriydi. Bu yılın en iyi oyuncuları sıralamasında 3. Olan pashaBiceps’te kariyerinin en iyi sonucunu bu yılda aldı.

İzleyen yıllarda rakipler daha dişli hale gelse de Virtus.Pro hala en iyiler arasındaki yerini koruyordu. ESEA Season 18 – Global Invite Division, ESL ESEA Pro League Invitational, ELEAGUE Season 1, DreamHack Open Bucharest 2016 ve DreamHack Masters Las Vegas 2017 ekibin zafere ulaştığı diğer turnuvalar oldu.

Elbette pasha’yı efsane yapan sadece kazandığı başarılar değildi. Yaptığı yayınlarda izleyicileriyle girdiği yakın ilişki, onu kalplerin birincisi yapmaya zaten yetiyordu. “You are not my friend. You are my brother, my friend.” Cümlesi pashaBiceps ile hayranları arasındaki ilişkiyi özetlemeye yetecek bir cümle aslında.

You are not my friend. You are my brother, my friend.

Aslında pashaBiceps deyince, yayınlarında yaşanan önemli bir anı da hatırlatmak lazım. CS:GO dünyasının sempatik oyuncusu aynı zamanda ailesiyle de çok ilgili. Bir yayınında “motar2k” adlı bağışısından aldığı 15.000 dolarlık bağış sonrası gözleri dolmuş ve bunu kızı için kullanacağını söylemişti.

pashaBiceps ve KQLY arasında yaşanan olay sonrasında, majör maçlarda dahi hile kullanımının olabileceğine şahit olmuştuk. Olay sonrasında pasha’nın sakinliği de gönülleri çalmasındaki etkenlerden biri olmuştu.

Ekibiyle birlikte, CS:GO tarihinde erişilmesi zor bir rekora imza attıklarını da unutmamak gerek. NEO, TaZ, Snax ve byali ile birlikte tam 4 yıl 5 ay 1 günlük birliktelikleri, oyunun tarihinde bir arada oynanan en uzun süreyi oluşturuyor. 5 Ekim 2013 ve 6 Şubat 2018 tarihleri arasında Virtus.Pro formasıyla yarışan beşli, neredeyse bir aile gibiydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir