Bir Döneme Damgasını Vuran İsimler: TaZ Counter-Strike: Global Offensive mix

Bir Döneme Damgasını Vuran İsimler: TaZ

Bir döneme damga vuran isimleri konuk ettiğimiz yazımızın bu hafta konuğu, uzun yıllar sahip olduğu başarılı form grafiği ile bir Polonya efsanesi haline gelen Wiktor TaZ Wojtas oluyor!

Wiktor “TaZ” Wojtas 6 Haziran 1986 tarihinde doğdu Polonyalı oyuncunun ömrünün büyük kısmı Counter Strike serisiyle geçti. Şimdilerde Counter Strike Global Offensive oyuncusu olan TaZ, geçmişte de önemli bir Counter Strike 1.6 oyuncusuydu.

Golden Five olarak bilinen TaZ, NEO, LUq, Loord ve kuben’dan oluşan ekibin bir parçası olan TaZ, bu ekiple uzun süre oyuna ambargo koydu. Bu ekip, üç kez WCG, iki kez ESWC ve iki kez IEM Dünya Şampiyonası kazandı.

2004’ten beri profesyonel olarak Counter Strike oynayan TaZ, kariyerine Team Pentagram ile başladı. 2006 yılında Pentagram ile birlikte ilk şampiyonluğu olan World Cyber Games 2006’yı kazandı. Bu şampiyonanın finalinde yine dönemin en harika ekiplerinden olan Ninjas in Pyjamas karşısında alınan 2-1’lik galibiyet sonrası TaZ takımın öne çıkan isimlerinden biri oldu. Yine aynı takımla 2007 yılında ilk kez düzenlenen Inter Extreme Masters turnuvasını da kazanan TaZ ve ekibi, bu sahnenin liderliğini kimseye bırakmayacağının sinyallerini çoktan vermişti.

2007’den sonra Counter Strike 1.6 kariyeri boyunca Meet Your Makers takımıyla DreamHack Summer 2008, World eSports Games: e-Stars 2008 ve Electronic Sports World Cup 2008 turnvalarını, Wicked eSports ile World Cyber Games 2009’u, Frag eXecutors ile World eSports Games: e-Stars 2010, Copenhagen Games 2011, World eSports Games: e-Stars 2011 ve Samsung European Championship 2011 turvnuvasını, son olarak da ESC Gaming ile World Cyber Games 2011, Intel Extreme Masters VI ve StarLadder StarSeries IV kazanan Golden Five ekibi daha sonrasında küçüldü.

TaZ’ın ilk CS:GO takımı 2012-2013 yıllarında oynadığı ECS Gaming oldu. Bir efsane olacağı Virtus.Pro’ya kadar Universal Soldiers ve AGAIN takımlarında oynadı. 2013 yılında Rus ekibi Virtus.Pro CIS kadrosunu dağıtarak Polonyalılarla anlaştı. Takımın ilk beşlisi: TaZ, byali, NEO, Snax ve pashaBiceps’ten oluşuyordu.

Virtus Pro dönemi

Ekip Polonya’da düzenlenen ilk büyük turnuva olan EMS One Katowice 2014’ü finalde dönemin güçlü ekibi olan Ninjas in Pyjamas’ı 2-0 geçerek kazandı ve muhteşem bir başlanıç yaptı. Ardından Dreamhack Winter 2014’te 3. Olan ekip, 2015 yılında da ESEA Season 18 – Global Invite Division ve ESL ESEA Pro League Invitational turnuvalarını kazanarak oyundaki liderliğini sürdürdü. Aynı zamanda 2014’teki Katowice şampiyonluğu TaZ’a en yaşlı turnuva kazanan oyuncu ünvanını da 27 yaş ile kazandırdı.

2016 yılında ELEAGUE Season 1’i kazanan TaZ ve ekibi 2017’nin ilk ayında WESG 2016 yarı finalinde temsilcimiz Space Soldiers’ı 2-0’la geçerek üçüncü oldu. ELEAGUE Major: Atlanta 2017 finalinde de Astralis’e şampiyonluğu kaybeden ekip favori gösterildiği turnuvadan boynu bükük ayrıldı. Devamında DreamHack Masters Las Vegas 2017 finalinde SK’i 2-1’le geçen TaZ ve ekibi korkulan bir takım olmaya devam ettiklerini gösterdi.

2017’de aynı zamanda baba olan TaZ ve Virtus.Pro ekibi, en uzun süre birlikte oynayan ekip ünvanını 4.5 yılla elinde tutuyor. Ancak 2018’in başında Virtus.Pro yavaş yavaş oyuncu kaybetmeye başladı ve Mart ayında takımın efsanesi TaZ da ekipten ayrılarak Kinguin’e katıldı.

Virtus.Pro sonrasında işler TaZ için eskisi gibi olmadı elbette. Kinguin de 2019’un Şubat ayına kadar devam etti. Ardından devils.one formasını 3 ay, Aristocracy formasını 6 ay giydi. Şu anda ise ARCY için mücadele etmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir