mix

Blizzard oyunlarına sesli sohbet özelliği geliyor

Geçtiğimiz haftalarda Overwatch’ın beta tarihini açıklayan Blizzard, oyunda sesli sohbet özelliğinin bulunduğu bilgisini de vermişti. Yeni gelen haberlere göre ise sesli sohbet sadece Overwatch ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor.

İlk etapta Overwatch’da kullanılacak olan bu özellik, bu sayede diğer oyunlar için de test edilmiş olacak. Diablo, Heroes of the Storm, World of Warcraft ve StarCraft gibi dünya çapında büyük bir kitlesi olan oyunları barındıran Battle.net’de bu tarz bir iletişim aracı şu ana kadar bulunmuyordu. Özellikle online oyunlarda strateji üretme ve takımdaki oyuncularla iletişimde bulunma açısından sesli sohbet oldukça önemli bir özellik. Nitekim oyuncular da bu eksikliği Skype gibi üçüncü parti yazılımlar ile kapatmaya çalışıyor.

Bildiğiniz gibi bir başka oyun platformu olan Steam’de bu özellik bulunuyor ve oyuncular oyun içerisinde iletişim halinde olabiliyor. Her ne kadar Steam daha büyük bir oyun platformu olsa da, Blizzard adına sesli sohbet olmaması, ciddi bir eksik olarak görülüyor.

Şimdilik diğer oyunlara gelip gelmeyeceği bilinmeyen sesli sohbet özelliği Overwatch’da kesin olacak bulunacak. Beklentiler ise bu özelliğin test edildikten sonra diğer oyunlar için de devreye gireceği yönünde. Umuyoruz bu söylentiler doğru çıkar ve severek oynadığımız Blizzard oyunlarının tamamında sesli sohbeti görebiliriz.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir