mix

Blizzard sunucuları karantina altındaki oyuncuları kaldıramadı

Blizzard sunucuları son birkaç gündür çökmelerle karşı karşıya kaldı. Bu çökmelerin sebebinin COVID-19 yüzünden dışarı çıkmayan insanların daha fazla oyun oynaması yüzünden olduğu düşünülüyor.

Downdetector üzerinden oyuncular 21:00’da Blizzard sunucularının çöktüğüne dair 23.000 rapor gönderdi. Blizzard Twitter üzerinden sorundan haberdar olduklarını ve konu üzerinde çalıştıklarını söyleyen bir gönderi paylaştı. Her ne kadar Blizzard çökmelerin artan oyuncu sayısı yüzünden olduğunu belirtmese de bunu anlamak çok zor değil.

Sunucu sorunları gece boyunca oldukça sık ve yoğun olarak yaşandı. Diablo, World of Warcraft, StarCraft II, Overwatch, Call of Duty gibi Battle.net üzerinden oynanan oyunları oynayan oyuncular bazı oyunlarda sorunlar yaşandığını bildirdiler.

Çoğu oyuncu Battle.net’i bile açamadıklarını söyledi. Bazı oyuncular, oyunun tam ortasında Activision-Blizzard oyunlarından düştüğünü bildirdi. Bağlantı sorunları salı günü oynanan ve Overwatch Tranquillity’de mücadele eden bazı şanssız esporcuları da etkiledi.

https://twitter.com/impurse00/status/1240101364664942592

Hatta Blizzard oyunlarında tek oyunculu oyun modu oynayan bazı oyuncular da Battle.net üzerindeki sorunlar yüzünden ilerlemelerini kaybettiklerini de söyledi.

Koronavirüs dünya çapında büyük bir paniğe yol açmasından ve çok hızlı bulaşmasından dolayı bazı hükümetler ülkelerinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bu ülkeler arasında İtalya, Fransa gibi nüfusu ve turist sayısı oldukça fazla olan ülkeler de var. Haliyle dışarı çıkıp sosyalleşemeyen kişiler de vakit geçirmek için soluğu video oyunlarında ve dizilerde alıyor. Görünen o ki Blizzard sunucuları da bu kadar yoğunluğu kaldıramadı.

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir