mix

BlizzCon 2019’un etkinlik tarihi ve detayları paylaşıldı

Blizzard Entertainment’ın her sene Blizzard oyunlarını sevenler için düzenlediği dev etkinlik, bu yıl 1-2 Kasım tarihlerinde A.B.D’nin California eyaletinde yer alan Anaheim Convention Center’da gerçekleşecek.

BlizzCon nedir?

2005 yılından beri düzenlenen ve artık gelenekselleşen organizasyon BlizzCon, ilk başta Blizzard’ın kendi üretimleri (World of Warcraft, Diablo vs.) hakkındaki gelişmeleri paylaştığı ve ufaklı irili etkinliklerin düzenlendiği bir fuardı. Lakin günümüzde esporun yaygınlaşması ve Blizzard oyunlarının çoğunun da bu pazara dahil olmasıyla beraber turnuvanın içerik yelpazesi epey genişledi.

Her sene A.B.D’nin California eyaletinde gerçekleşen organizasyon özellikle birkaç senedir aynı zamanda büyük espor turnuvalarına ev sahipliği yapıyor. Önceki gün sizinle paylaştığımız Overwatch World Cup turnuvasının da tüm ayağı BlizzCon 2019‘da gerçekleşecek.

İşte 2019 BlizzCon’un espor etkinlikleriyle ilgili paylaştığı detaylar şöyle:

BlizzCon aynı zamanda Blizzard için büyük önem taşıyan eSpor karşılaşmalarına da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bunlar arasında Hearthstone®Dünya Finalleri (Hearthstone® Global Finals), Hearthstone Grandmasters liginin heyecanla beklenen nihai karşılaşmaları, Overwatch®World Cup (Overwatch® Dünya Kupası), StarCraft® II World Championship Series‘in (StarCraft® II Dünya Şampiyonası Serisi) epik final maçları, World of Warcraft®Arena World Championship Finals (World of Warcraft® Arena Dünya Şampiyonası Finalleri) ve bu yıl ilk kez düzenlenen World of Warcraft Mythic Dungeon International‘ın (World of Warcraft Uluslararası Efsanevi Zindan Karşılaşmaları) final maçları yer alıyor.

Etkinlikte üç farklı bilet seçeneği olacak

Bu yıl BlizzCon’a katılmak isteyenleri 3 farklı bilet seçeneği bekliyor. Bilet seçeneklerinin ilki, “BlizzCon Portal Pass”, BlizzCon’u doyasıya yaşamak isteyenler için birebir. Bu bileti satın alanlar diğer katılımcılardan ayrı özel bir noktadan alana giriş hakkı, BlizzCon’dan 1 gün önce “Night at the Faire” (Panayırda bir Gece) etkinliği kapsamında gerçekleşecek çok özel Darkmoon Panayırına (Darkmoon Faire) giriş hakkı, Cuma ve Cumartesi günleri alana erken giriş hakkı, özel park alanı, fuar süresince dinlenip Blizzard çalışanları ile sohbet edebilecekleri özel bir alan ve çok daha fazlasına sahip olacaklar.

İkinci bilet seçeneği olan BlizzCon Pass, standart bilet olup alana giriş hakkı yanında Fuar Öncesi Şenliklerine katılım hakkı sağlıyor. Üçüncü ve son seçenek olan BlizzCon Benefit Dinner (BlizzCon Bağış Yemeği) ise BlizzCon Portal Pass’in tüm ayrıcalıkları yanında etkinlikten bir gece önce düzenlenecek özel hayır yemeğine katılım imkanı veriyor. Bilet sahipleri yemekte Blizzard geliştiricileri ile birebir sohbet etme şansını elde ederlerken bilet parasının bir kısmı da çocuk sağlığı üzerine önemli çalışmalar yapan CHOC Children’s‘a bağış olarak gidecek.

Bu yıl biletler 4 Mayıs ve 8 Mayıs olmak üzere iki ayrı günde satışa sürülüyor.

Espor ile ilgili gelişmeleri güncel olarak takip edebilmek için 5Mid ile kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir