Bloodstained: Curse of the Moon 2, çıkışını gerçekleştirdi mix

Bloodstained: Curse of the Moon 2, çıkışını gerçekleştirdi

Bloodstained: Curse of the Moon’un devam oyunu olan Bloodstained: Curse of the Moon 2, çıkışını gerçekleştirdi.

Özellikle nostalji severlerin ve eski oyuncuların dikkatini çeken metrodivania platform oyunu Bloodstained: Ritual of the Night’ın ikinci oyunu çıktı. İlk oyuna oldukça benzeyen bir görselliği olan yapım, oyun dünyasında çok önemli bir yere sahip olan Koji Igarashi’nin eseri.

Koji Igarashi’nin kim olduğunu kısaca anlatmamız gerekirse belki de oyun dünyasının en bilinen serilerinden birisinin yaratıcısı olduğunu söylememiz gerekir. Bahsettiğimiz oyun serisinin ismi Castlevania. Gotik atmosferi ve kendine has harita yapısı ile hem bir efsane haline gelen hem de metroidvania isimli başlı başına bir türün oluşmasına ön ayak olan bir yapım.

Koji Igarashi, eskiden çalıştığı firma olan Konami’den ayrıldıktan sonra Castlevania serisine benzer bir seri üzerinde çalışmak istedi. Bu isteğin üzerine doğan serinin ismi ise Bloodstained oldu.

Bloodstained serisi an itibariyle 3 oyuna sahip. Bloodstained Curse of the Moon’ın ilk ve ikinci oyunu, 8-Bit grafiklerle hazırlanmış bir yapım ve daha çok eski NES oyunlarını andırıyor. Diğer taraftan Bloodstained: Ritual of the Night ise daha modern grafiklerle hazırlanmış bir oyun. Diğer iki oyundan farklı bir grup tarafından geliştirilse bile projenin başında hala Koji Igarashi olduğu için Castlevania’nın köklerine sadık bir yapım.

Fiyatı 25 Türk Lirası olan Bloodstained: Curse of the Moon 2 şu anda Steam üzerinden satın alınabilir durumda. Oyunun şuradan edinebilirsiniz.

 

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir