mix

Capcom, Capcom Media Ventures ile espor dünyasına açılıyor

Street Fighter, Devil May Cry ve Resident Evil gibi oyunların yaratıcısı ünlü Japon şirketi Capcom, yeni kurduğu Capcom Media Ventures ile Los Angeles üzerinden dünyaya açılacak. Şirketin bu girişimi kurmasında amaç, Japonya dışında Capcom Pro Tour ve Street Fighter League gibi espor girişimlerini düzenleyebilmek ve yönetebilmek. 

Ana merkezi Japonya, Osaka‘da bulunan Capcom, çoğu Japon oyun üreticisi gibi Atari oyunları ile meşhur olan bir firmaydı. En önemli atari oyunu ise birçoğumuzun tüm çocukluğuna denk düşen Street Fighter. Firma sonrasında oyun yelpazesine, Devil May Cry ve Resident Evil gibi dünya çapında büyük etki yaratan oyunları ekledi.

Capcom, Los Angeles üzerinden dünya espor sahnesine açılıyor

Ünlü oyun şirketi, halihazırda düzenlediği Capcom Pro Tour ve Street Fighter League gibi espor turnuvalarını Japonya dışında daha organize bir şekilde yürütebilmek için Capcom Media Ventures’ı kurdu. Şirketi ise şu an espor organizasyonlarının merkezi hâline gelen Los Angeles’ta kurdu.

Capcom Media Ventures’ın CEO’su olarak atanan Midori Yuasa, şirketin kuruluşu hakkında şunları söyledi: “Los Angeles, espor üretimi için büyük bir merkez haline geldi ve ‘Street Fighter’ hayranlığının küresel merkezlerinden biri.” Yönetici sözlerine sonrasında şöyle devam etti: ““Şehirdeki varlığımız bize bu kaynaklara ve toplum düşünce liderlerine yakın bir erişim sağlıyor. Ek olarak, medya lisans ekibimizin Hollywood’daki ortaklarımıza çok yakın olmasının da yararları var.”

Yedinci sezonundaki Capcom Pro Tour, San Francisco Bay Area bölgesinde devam ederken, yeni bir turnuva duyuruldu: Street Fighter League Pro-US 2019. Kuzey Amerika sahnesindeki oyuncuların yarışacağı turnuvada, 3v3 şeklinde takımlar halinde mücadele edilecek. Turnuvada altı takım olacak. İşte yeni turnuvadan tadımlık video aşağıda.

Espor ile ilgili gelişmeleri güncel bir şekilde takip edebilmek için 5Mid ile kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir