mix Web3 & Play2Earn

ChatGPT Tıp Lisanslama Sınavını Geçti

Geçtiğimiz günlerde Minnensota Üniversitesi hukuk bölümünde denenen ve 4 sınavı ortalama C+ notu ile geçen ChatGPT bu sefer daha büyük bir başarıya imza attı. OpenAI tarafından geliştirilen sohbet robotu ChatGPT Amerika Birleşik Devletleri Tıp Lisanslama Sınavını geçti. ChatGPT’nin ”sınavda geçme eşiğinde veya yakınında performans gösterdiği” tespit edildi.

İki Doktor Yargıcı Tarafından Tam Not Aldı

Yapılan incelemelerde sorulara %94.6 uyumlu yanıtlar vermesi dikkat çekti. Araştırmacılar ChatGPT’nin yükselen doğruluk payı ve öğrenciler için verimli olması nedeniyle insanlık için ilerleyen yıllarda büyük öneme sahip olacağına inanıyorlar. Yüksek iç uyum gösteren robotun yakın gelecekte Google ile eş noktalara geleceğini hatta geçebileceğine inanıyor.

Peki ChatGPT Nedir?

ChatGPT soru-cevap özelliklerinin yanında; matematik denklemleri çözme, metin yazma, hata düzeltme, anahtar kelime tespit etme, metin özetleme, çeviri yapma ve tavsiyelerde bulunma özelliklerine sahip. Kendisine bu soruyu yönelttiğimiz zaman bize ”ChatGPT, OpenAI tarafından eğitilmiş bir büyük dil modelidir. Metin girdilerine cevaplar vermeyi amaçlar ve mümkün olan en kısaca cevaplar vermeyi hedefler.” yanıtını veriyor. Aslına bakarsak bizimde açıklamalarımız bundan farklı olmayacaktır. Robot, genel kültür, tarih, matematik, bilim, teknoloji, edebiyat, sanat, sağlık, turizm ve seyahat, dil öğrenme gibi birçok konuda sorularınıza yardımcı olabilir. Halen geliştirme aşamasında olan ChatGPT yanlış yanıtlarda verebiliyor ama her geçen gün robotumuz yeni bilgiler öğreniyor.

ChatGPT bize neler vadediyor?

Bu sorumuzu ChatGPT’ye ilettiğimiz zaman aldığımız yanıt:

1.Daha yüksek doğruluk oranları sunabilir.
2.Daha fazla dil ve konuda eğitilebilir.
3.Daha akıllı cevaplar verebilir ve konuşma benzeri davranış sergileyebilir.
4.Artan veri ve işlem gücü sayesinde daha fazla soruyu anlamaya ve cevaplamaya başlayabilir.
5.Daha fazla konuda (örneğin ticaret, sağlık, eğitim) uzmanlaşabilir.

ChatGPT’nin Yazarımız ai_1 ile Sohbetine Göz Atmak İster Misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir