mix

Çin takımları, ESL One Los Angeles’a katılamayabilir

Henüz kesin olmasa bile katılım sağlama hakkı sağlayan Çin organizasyonları ESL One Los Angeles 2020 Major’e katılamayabilir.

Coronavirus Çin’de hayatı etkilemeyi devam ediyor. Daha önce League of Legends LPL ertelenmiş, Dota 2 takımlarından RNG WePlay!’den çekilmiş ve Overwatch League’in Çin maçları belirsiz bir tarih oynanmaya ertelenmişti.
ESL One Los Angeles 2020 Major Çin Elemeri şu an hala oynanıyor. Üç takım katılmaya hak kazanacak ve bir takım da Starladder ImbaTV Dota 2 Minor S3’e katılmaya hak kazanacak.

Geçtiğimiz günlerde Chengdu Major 2019 turnuva organizatörü Mars Media bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre ESL One Los Angeles Dota 2 tarihinde bir Çin takımının mücadele etmeyeceği ilk Major olabilir. Açıklama şu şekilde;

“Hangi takım katılmaya hak kazanırsa kazansın, katılacaklar giriş vizesi için büyük problem yaşayacaklar. Los Angeles Major’ü Dota 2 tarihindeki Çin takımı olmayan ilk Major olabilir.”

Ayrıca eski Evil Geniuses menajeri Charlie Yang da durumla ilgili bir açılama yaptı. Yang “Katılmaya hak kazanırlarsa Tayland ya da öyle bir yere gidip bir süre beklemeleri gerekecek. Eğer yeni bir oyuncuysanız ve halihazırda US vizeniz yoksa, şimdi alamayacaksınız.” Yang bu durumun herkes için geçerli olduğunu fakat IG LGD veya RNG’nin belki daha rahat edebileceğini belirtti.

Amerikan hükümeti Çin’den belirsiz bir geleceğe kadar yolcu adımlarını durdurmuştu. Bu durumda da Coronavirus’un son durumları Los Angeles Major’ü ile Çin takımları arasındaki ilişkide belirli olacak. Şu an için RNG ve Invictus Gaming katılma hakkı sağladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir