Digital Athletics Iroh'u Kadrosuna Kattı! mix

Digital Athletics Iroh’u Kadrosuna Kattı!

Digital Athletics Yeni PUBG Oyuncusunu Duyurdu!

Türkiye’nin önde gelen espor kulüplerinden olan ve PUBG arenasındaki lokomotif takımlarından Digital Athletics, PUBG’nin Dünya çapındaki efsanelerinden flyroh’u kadrolarına kattığını sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla duyurdu.

Digital Athletics’in yeni transferi kim ?

Digital Athletics, VALORANT’da 2l8, İstanbul Wilcats ve Galatasaray Espor’da yer almış fakat ardından koç pozisyonunda PUBG’ye geri dönen Ömer “İroh” Develi’yi kadrosuna kattığını duyurdu. Iroh’un PUBG kariyerinden bahsedicek olursak biraz uzun süreceğini belirtmek gerekiyor. Iroh, neredesye PUBG çıktığından beri oyunu profesyonel seviyede oynuyor.

Iroh kimdir ?

Kendisinin Türkiye çapındaki başarılarından bahsederken LG Tamgame League 2018’de Team Ready ile ikinci olmasını saymazsak olmaz.
Çünkü bu bir nevi Iroh’un profesyonel hayatını ve Digital Athletics’den Team Solo Mid’e kadar uzanan hikayesini başlatan olay.


Tamgame League’nin ardından Team Ready ile yoluna devam ederek dönemin en büyük PUBG etkinliklerinden olan PUBG Europen League’nin kapalı elemelerine kalmayı başarmakla kalmadı, kapalı elemelerden çıkan tek Türk takımı olarak Team Ready ile PEL’in ilk sezonuna yükseldi. PEL’e çıktıklarında Iroh’un ve Digital Athletics’in yolları ilk kez kesişti. PEL Avrupa’da offline bir şekilde oynandığı için oraya gitmeleri ve orada kalmaları gerekiyordu. Bu şekilde Team Ready DA’ya katıldı ve bugün bildiğimiz PUBG Türkiye öncüsü Digital Athletics doğdu. Digital Athletics bu dönemde yeni kurulmuştu ve fifa’da faaliyet gösteren bir kulüptü.


Digital Athletics ile PEL’de iki sezon geçirdi iki sezonda da takım olarak istenileni bulamasalarda Iroh göz önünde bulunan bir oyuncu olarak bilindi. Tarih 2019’a geldiğindeyse PUBG Nations Cup’da Türkiye takımında yer aldı ve bu turnuvada attığı clutchların klipleri bugün bile espor topluluklarında dönmekte. Nations Cup ve PEL’deki performansı Avrupadaki bazı kulüplerin dikkatini çekti ve PEL Sezon 3’e giderken Iroh’un transfer olacağı konuşulmaya başlanmıştı bile.

LG Tamgame League 2018 | Team Ready
LG Tamgame League 2018 | Team Ready

 

Avrupa’ya bonservis ile transfer edilen ilk esporcu!

Iroh tam olarak buydu. PEL sezon 3’e giderken dönemin önde gelen espor kulüplerinden Team Solo Mid yaptığı duyuruyla kadrosuna Iroh’u kattığını duyurdu.

TSM ile PEL 2019 Sezon (Phase) 3’de üçüncü oldu eski takımı olan Digital Athletics ise bu sezonu 14. olarak tamamladı. Ardından TSM’in verdiği arayla beraber WTSG ile organizasyan olmadan yoluna devam etti. WTSG ile arka arkaya turnuvalardan ilk 3’de bulundu ve dönemin en iyi takımlarından birisinde dönemin en iyi oyuncularından oldu. 2020’nin nisanında ise TSM geri geldi ve WTSG kadrosunu bünyesine kattı.


Dalgalanmalar oldu fakat başarılar gelmeye devam etti; Dreamhack şampiyonluğu, PCS 1 Europe şampiyonluğu, PCS 2 Europe üçüncülüğü bu dönemden sayılabilecek büyük başarıları. Korona dönemine denk gelen PGIS 2021 TSM ile oynadığı son turnuva oldu. Bu dönemde otele bilgisayar parçaları bazı sebeplerden dolayı geç sağlandığı için TSM antrenman maçlarının bir kısmına katılmadı/katılamadı ve bunun sonucunda doğal olarak turnuvada beklenen performansı gösteremediler.

VALORANT X IROH ? VALORANT’a geçişi ve bırakışı.

PGIS 2021’den sonra Iroh VALORANT’a geçti. Önce İstanbul Wildcats’da bulundu ardından sonralarda Galatasaray Espor bünyesine giren 2l8 ile lige çıktı ve ligde iki sezon boyunca oynadı. VALORANT’ı bırakma sebebi ise PUBG ile aynıydı. Iroh yayınlarında yaptığı açıklamalarda partner takım sistemini doğru bulmadığını partner olmayan takımların oynayacak bir yerleri olmadığı için VALORANT esporu ve partnerlik uygulayan esporların uzun soluklu olamadıklarından ve oyuncular için hoş olmadıklarından bahsetti.


PUBG’ye geri dönüşünde ise FUT Esports’a önce koç olarak katıldı fakat ardından kendisini lobide de gördük şimdiyse ilk evi olan Digital Athletics’e geri geldi. DA kendisini duyurmadan önce Digital Athletics ile beraber Vikendi invitational turnuvasında üçüncü oldu ve bir süredir de antrenman maçlarında DA_Iroh ismiyle lobide bulunuyordu.

Elimizdeki bilgilere göre aktif Digital Athletics kadrosu:

Digital Athletics’e gelecek sezonda başarılar dileriz!

Bir başka PUBG haberimiz: PUBG Bölgesel Partner Takımları Duyurdu! Temsilcilerimiz Partner Oldu Mu?

 

editor
2020'den beri bir şekil de espor ile iç içe. Sosyal medya, yönetim, oyuncu ve nicesi. Genelde görülmeyene değer verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir