mix

Disco Elysium için gelecek dil desteği oylama ile belirlenecek

2019 The Game Awards’da “En İyi Bağımsız Oyun” ödülünü alan Disco Elysium oyununa gelecek dil desteğini seçmek için bir oylama başlatıldı.

2019’un en çok beğenilen bağımsız yapımlarından birisi olan Disco Elysium, yakın zamanda Türkçe dil desteğine sahip olabilir. Oyunun geliştirici ekibi ZA/UM tarafından, kendi siteleri üzerinden bir oylama başlatıldı. Bu oylamada en çok oy alan seçenek, geliştiriciler tarafından oyuna eklenecek bir sonraki dil desteği olacak.

Disco Elysium, metin bazlı bir izometrik rol yapma oyunu. Bir cinayet perdesini aralamaya çalıştığımız oyunda içinden çıkmakta zorlandığımız bir maceraya atılıyoruz. Geçen sene çıkış yapan oyun daha yapım aşamasındayken bile birçok test oyuncusundan ve oyun haber sitesinden övgüler almayı başardı.

Oyun dünyasının Oscar ödülleri olarak da bilinen The Game Awards’da da adını haykırmayı başardı Disco Elysium. “En İyi Bağımsız Oyun”, “En İyi Öykü”, “En İyi Rol Yapma Oyunu” ve “En İyi İlk Yapım Bağımsız Oyun” ödüllerini almayı başardı. Ayrıca BAFTA’dan da 3 ayrı dalda ödüle layık görüldü.

Halen daha devam eden oylamada Türkçe seçeneği şu anda birinci sırada. Ağır bir dili olduğu için çevirisi olmadan oynamak için İngilizce seviyenizin biraz yüksek olması gerekiyor. Yine de eğer oylama bu şekilde sonuçlanırsa bir süre sonra Disco Elysium’u tamamen Türkçe olarak oynama fırsatı elde edebiliriz. Siz de şu siteden, oyuna eklenecek bir sonraki dil desteğinin Türkçe olması için oy kullanabilirsiniz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir