League of Legends League of Legends Haberleri mix

Disney, Team Liquid’e yatırım yaptı

Dünyanın en büyük eğlence şirketlerinden Disney, Kuzey Amerika’nın en büyük espor organizasyonlarından birisi olan Team Liquid’e yatırım yaptı. Yatırımın miktarı ise bilinmiyor.

Şu anda League of Legends sahnesinde kötü günler geçirmesine rağmen sektörel anlamda başarılı bir organizasyon olan Team Liquid’in yatırımcı portföyü gelişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda organizasyonun çoğunluk yüzdesi aXiomatic tarafından satın alınmıştı. aXiomatic’in bünyesinde Golden State Warriors (NBA), Los Angeles Dodgers (MLB) ve Los Angeles Football Club (MLS) gibi kulüplerin sahibinin yanı sıra eski NBA oyuncuları da bulunuyor.

Disney ise her yıl açıkladığı Disney Accelerator Program’da yatırım yaptığı şirketler arasına aXiomatic’i dahil etti. Bu aslında şirketin espora yaptığı ilk yatırım değil. Disney, Riot Games’in yayıncılık anlaşması imzaladığı BAMTech’te 1 milyar dolarlık hissenin sahibi.

Team Liquid’in bu kadar ciddi bir yatırım alması ise 2018 yılında getirilecek franchising sistemi göz önüne alındığında çok da şaşırtıcı değil. Bildiğiniz üzere Riot Gams önümüzdeki yıl NA LCS’in franchising sistemine geçeceğini ve ligden düşmenin kalkacağını açıklamıştı. Franchising’e kabul almak için organizasyonların bir dizi kuralı yerine getirmesi gerekiyor. Riot’ın ligdeki bir spotun bedelini 10 milyon dolar olarak açıklamasının ardından birçok organizasyonun ciddi yatırım alması bekleniyordu.

Disney’in açıklamasındaki önemli bir diğer nokta ise Disney TV’de Super Smash Bros ve Street Fighter turnuvalarının yayınlanacak olması. Böylelikle farklı espor dalları da Disney aracılığı ile TV’ye taşınmış olacak. Bu, League of Legends maçlarının düzenli olarak TV’de yayınlanması adına önemli adımlardan birisi.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir