mix

Dota 2 Asya Şampiyonu Evil Geniuses oldu

Dota 2 Asya Şampiyonası finallerinde Vici Gaming ile karşılaşan Evil Geniuses, Çinli takıma nefes aldırmayak 3-0’lık ezici bir skorla şampiyonanın galibi oldu. Yeni kadrosuyla ilk girdiği turnuva finallerinde Vici Gaming karşısında zorlanmayan Amerikalı takım olağan üstü performans gösterdi. Şüphesiz ki turnuvanın ve özellikle final karşılaşmalarının üçüncü oyununun en değerli oyuncusu Pakistanlı genç oyuncu SumiaL oldu denilebilir. 15 yaşındaki yetenekli oyuncu ilk katıldığı LAN turnuvasında, takımının 1.3 milyon dolarlık birincilik ödülünü almasında önemli bir rol oynadı ve neden Arteezy’nin yerine tercih edildiğini ortaya koydu.

BO5 formatında oynanan karşılaşma da sadece üç oyun oynandı. Bu oyunların kısa özetleri ise şöyle:

Evil Geniuses vs Vici Gaming: 3-0 

1. Oyun

VG

vs.

EG
80px-Shadow_FiendShadow Fiend (Black^) 80px-Troll_WarlordTroll Warlord (Fear)
80px-TidehunterTidehunter (iceiceice) 80px-EnigmaEnigma (Aui_2000)
80px-RubickRubick (fy) 80px-PhoenixPhoenix (Universe)
80px-Ember_SpiritEmber Spirit (Super!) 80px-Treant_ProtectorTreant Protector(Peterpandam)
80px-LeshracLeshrac (Fenrir) 80px-Templar_AssassinTemplar Assassin (SumaiL)

 

Amerikalı takım oyuna etkili bir şekilde başladı ve her üç kulvarda da oyun başında etkili oldu. Leshrac ve Rubick ikilisini kullanmayı amaçlayan Vici Gaming bir kaç denemelerinde başarılı olmalarına rağmen bu ikiliden istenilen performansı alamadı ve bu faktör oyunu kaybetmelerinde etkili oldu. Aui_2000 sadece bir kahraman için bile olsa Blackhole yeteneğini kullanmaktan çekilmedi ve bir kaç defa VG kahramanlarını yakaladı. Oyunun orta aşamalarında EG alt kulvarında gerçekleşen bir karşılaşmada iceiceice 3 kişilik bir Ravage tutturmuş olsa da takibinde yeterli hasara sahip olmamaları yüzünden bu takı mücadelesini kaybetti. Genel olarak destekleyici kahramanlar ile gösterdiği performans ile göz dolduran fy bu oyunda da adından bahsettirdi. Kritik noktalarda önemli yetenekleri çalmayı başaran fy, Vici Gaming’in ayakta kalmasını sağladı. Altın kazanımını artıran Evil Geniuses bir pusu sonucunda Vici Gaming’i hazırlıksız yakaladı ve avantajı eline geçirdi. Sabırlı bir şekilde kulvarları ittiren EG karşısında VG’nin oyundan çekilmekten başka çaresi kalmadı.

2. Oyun

VG

vs.

EG
80px-LionLion (Fenrir) 80px-BatriderBatrider (Universe)
80px-MedusaMedusa (Black^) 80px-EarthshakerEarthshaker (Peterpandam)
80px-PhoenixPhoenix (iceiceice) 80px-Skywrath_MageSkywrath Mage (Aui_2000)
80px-ViperViper (Super!) 80px-Anti-MageAnti Mage (Fear)
80px-RubickRubick (fy) 80px-BrewmasterBrewmaster (SumaiL)

 

Amerikalı takım ikinci oyunda da kulvarlardaki baskınlığını devam ettirdi. Turnuva dahilinde Batrider kahramanında en hızlı ikinci Blink Dagger’ı elde eden Universe, Vici Gaming için oldukça tehlikeli bir hale geldi. Universe sayesinde EG, önemli rakip kahramanları takımından ayırdı ve bir bir avladı. Bu sırada Dire zor kulvarında oynayan iceiceice oldukça zorlandı. Anti-Mage’in rahat bir şekilde altın kazanmasını sağlayan Aui_2000, iceiceice ve oynadığı Phoenix’i sürekli kulvar dışında tuttu ve aldığı bir hız rünü ile iceiceice’ı öldürmeyi bile başardı. Harita boyunca yaratıkları avlamaya devam eden Anti-Mage gerektiği yerlerde takım mücadelelerinde bulundu. VG’de ise Anti-Mage için herhangi bir cevabı yoktu. İkinci defa Roshan’ı almaya çalışan Evil Geniuses’ı engellemeye çalışan Vici Gaming bu denemesinde başarısız oldu ve birçok kahramanını kaybetti. Evil Geniuses ise bu karşılaşmanın ardından Roshan’ı almaktan vazgeçti ve orta kulvardan VG üssüne girerek oyunu bitirdi.

3. Oyun

VG

vs.

EG
80px-Shadow_FiendShadow Fiend (Super!) 80px-EarthshakerEarthshaker (Peterpandam)
80px-ClockwerkClockwerk (iceiceice) 80px-EnigmaEnigma (Aui_2000)
80px-Witch_DoctorWitch Doctor (Fenrir) 80px-JuggernautJuggernaut (Fear)
80px-TerrorbladeTerrorblade (Black^) 80px-Storm_SpiritStorm Spirit (SumaiL)
80px-Shadow_ShamanShadow Shaman (fy) 80px-ZeusZeus (Universe)

 

Vici Gaming bu son oyunda SumaiL’den çekindiğini apaçık ortaya koydu. Genç yıldızın oynadığı üç kahramanı da kahraman seçiminde yasaklayan VG, oyun başında da SumaiL’i rahat bırakmadı ve Storm Spirit’i ilk 5 dakikada 4 kere öldürdü. Buna rağmen soğuk kanlılığını koruyan SumaiL oyuna çok daha bir güçlü şekilde dönmeyi bildi ve daha oyunun orta aşamalarına girmeden ölümlerini telafi ederek üstünlüğü eline geçerdi. Zeus’u destekleyici rolünde oynayan Universe önemli yerlerde son yeteneğini kullanarak VG kahramanlarının ölümünü garantiledi. Takım mücadelelerinde hep üstün gelen taraf olan Amerikalı takım VG üzerinden baskıyı hiç eksik etmedi ve bunun sonucunda VG elinden geleni yapmasına rağmen EG karşısında daha fazla dayanamadı.

 

editor
You don't get paid for effort, you get paid based on demand for your skills and your results. Life is not a children's story.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir