League of Legends mix

LOL’de Dünya Şampiyonu Bu Gece Belli Oluyor!

İki Kore takımının karşılaşacağı League of Legends Worlds 2022 finali bu gece oynanacak. San Francisco’da Chase Center’da 5 Kasım’ı 6 Kasım’a bağlayan gece T1 ve DRX takımları karşı karşıya gelecek ve kazanan Dünya Şampiyonu ünvanını elde edecek.

Turnuva nasıl başladı? 

Temsilcimiz Denizbank Wildcats’in de mücadele ettiği Play-ins aşaması Mexico City’de gerçekleşti. 29 Eylül – 4 Ekim arasında gerçekleşen mücadeleler sonrası Fnatic(LEC), Evil Geniuses(LCS), Royal Never Give Up(LPL) ve DRX(LCK) beklenildiği gibi grup aşamalarına yükselen dört takım oldu.

DRX, grup aşamalarında görece zorlu olarak görülen C grubunu birinci sırada tamamlamayı başardı ve çeyrek finalde A grubu ikincisi Edward Gaming ile eşleşti. Play-in aşamasından bu yana mücadele eden Deft’li DRX, birçok kişinin gözünde turnuvanın sonuna gelmişti. Onlar ise Worlds 2022’de herkesi şaşırtmaya devam edeceklerini EDG karşısında aldıkları 3-2’lik galibiyetle gösterdiler.
Yarı finalde LCK birincisi GenG ile eşleşen DRX, çeyrek finalde aldığı rüzgarı yarı finalde de arkasında hissetti ve Deft BeryL önderliğinde 3-1’lik skor ile isimlerini finale yazdırdı.

Faker son sözü söyleyecek mi?  

Peri masalı devam ederken, final günü geldi çattı. DRX’in karşısında bu sefer masalın sonundaki bölüm sonu canavarı, Faker.

A grubunu birinci sırada tamamlayarak, çeyrek finalde RNG ile eşleşen T1, RNG’yi 3-0; yarı finalde ise LPL şampiyonu JDG’yi 3-1 yenerek dosta güven, düşmana korku salmayı başardı. Faker’ın Ryze ile eski günlere göz kırptığı seriler, gerçekten T1’ın bu oyunu tek taraflı oynama gücüne sahip olduğunu bir defa daha kanıtladı.
DRX, finale kadar gelerek zaten birçok kişinin gözünde bir mucizeyi gerçekleştirdi. Zeus, Oner, Faker, Gumayusi ve Keria 5’lisi DRX’e buraya kadar mı diyecek yoksa mucize sonuna kupaya da mı dokunacak bunu birkaç saat içerisinde göreceğiz.

T1 oyuncuları 3-0’a odaklı

T1, final öncesi medya gününde kendilerine gelen soruları yanıtladı. Zeus’un hastalığı nedeniyle katılamadığı medya gününde oyunculara final tahminleri soruldu. 4 oyuncu da DRX’i 3-0 geçeceklerini düşünüyorlar.
DRX tarafı da kendilerine güveniyor. Deft ve Zeka, rakiplerine saygılarını belirterek başladıkları konuşmalarında, finale hazır halde çıkacaklarını, bu sene takım oyunlarına güvendiklerini ve kazanabileceklerini belirtti.

 

League of Legends Worlds 2022 finali her zaman olduğu gibi Lolespor’dan canlı izlenebilecek. Kaan “Secondbest” Kural, Aykut “Euphony” Özgan ve Caner “Jhonnie” Güngörür’ün sunumuyla türkiye saatiyle 03:00’da başlayacak karşılaşmaları Twitch, Youtube ya da lolespor.com üzerinden takip edebilirsiniz.

5mid olarak iki takıma da başarılar dileriz.

 

DRX: KINGEN – PYOSIK – ZEKA – DEFT – BERYL
T1: ZEUS – ONER – FAKER – GUMAYUSI – KERIA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir