Web3 & Play2Earn

Elon Musk Logo Değişikliği ile Twitter Kullanıcılarını Şaşırttı

Elon Musk bugün Twitter logosunu değiştirdi. Twitter’ın kuruluşundan bu yana şirketin logosu çeşitli revizyonlardan geçti, ancak şirketin resmi web sitesine göre logosu “kurumsal kimliği” olarak bilinmekteydi. Yer alan bağlantıda Twitter kurumsal logosunun nasıl kullanacağına dair rehber sunuyor. Firmaların genellikle logolarının kurumsal renkler ve farklı dokular üzerinde kullanımlarına belirli şartlar belirtir. Herhangi bir paylaşım hazırlanırken üçüncü taraflar Marka Kılavuzuna uymak zorundadır. Görünüşe göre Twitter yeni sahibi Elon Musk bu notu önemsememiş, zira logo Dogo meme ile değiştirildi.

Şirketi devralmadan önce söz verdiği gibi, logo artık küçük mavi bir kuş değil, ikonik bir meme. Bu logo ne kadar süreyle şirketin logosu olacak, bilmiyoruz. Görünüşe bakılırsa bu sadece şaka yollu bir değişiklik, ancak bu şakanın ne kadar süreceğini kimse tahmin edemez.

Bazı Twitter kullanıcıları bunun üzerine birkaç teori oluşturdu. Elon Musk’un Doge meme’nin Twitter logo olarak kurallanmasının kripto para birimi Dogecoin bir gönderme olduğu düşünülüyor. Söylentiler hız kazanmaya devam ederken 258 Milyon Dolarlık reklam kampanyası olabileceğine dair tartışmalar ortaya atıldı. Elon Musk’un logo değişikliğiyle ve davasının birbirleriyle bağlantılı olduğunu teyit etmedi. Ancak zamanlamayı göz ardı etmek istemeyen birçok fikir ortaya atıldı.

Beklendiği üzere, bu değişiklik büyük ilgi gördü ve yapıldıktan kısa bir süre sonra Doge, Elon Musk’ın kendisi gibi platformda trend olmaya başladı. Ancak Elon Musk neredeyse her zaman Twitter’da trend olduğu için bunun o kadar da dikkat çekici olduğunu söyleyemeyiz. Her zaman olduğu gibi, sizi güncel tutacağız. Bu yazıyı yazdığımız sırada logo henüz değiştirilmemişti, bu da Doge logosunun birkaç saattir yayında olduğu anlamına geliyor. Eğer devam eden dava ile ilgiliyse, dava süresince de kalma ihtimali var. Bundan sonra ne olacağını görmek için beklerken, ne düşündüğünüzü bize bildiren bir veya iki yorum bırakmaktan çekinmeyin. Musk ve Twitter ekibinin bu değişikliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Platform Musk yönetiminde yeni bir döneme girerken logo değiştirilmeli mi?

administrator
Damla Tural, "Gökyüzü Savaşçıları Beyaz'ın Yükselişi" adlı eserin yazarıdır ve espor, anime ve oyun dünyasına olan ilgisiyle bilinir. Yazar, sıkça bu alanlardaki gelişmeleri takip eder ve bu konularda haber yazmaktan büyük keyif alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir