Oyunlardaki Ping Nasıl Düşürülür ? mix

En Etkili Ping Düşürme Yöntemleri Nelerdir?

Siz de oynadığınız oyunlarda ping problemleri sebebiyle lig düşmekten, maç kaybetmekten sıkıldınız mı ? İnternetinizdeki ping sorununun çözümü haberimizde saklı.

Haberimizde yüksek ping probleminin çözümlerini sizlere sunuyoruz.
Haberimizde yüksek ping probleminin çözümlerini sizlere sunuyoruz.

Ping Nedir ?

Ping,  Michael Muss tarafından 1983 yılında icat edilen, en temel anlatımıyla bağlantı tepki süresidir. Bağlantıda gecikme olup olmadığını kontrol edilen değerlerdir. Sayısal değer genellikle oyun ekranlarında MS olarak yer alır. Ping, Türkçe’de gecikme olarak da kullanılır.

Yüksek Ping Nelere Yol Açar ?

Ping değerinin yüksek olması, oyuncular için felaket senaryolarının başında geliyor. Herhangi bir çevrimiçi oyunda ping değeri yüksek olan oyuncu dezavantajlıdır. Özellikle çevrimiçi oyun oynayan kişiler için ping değeri çok önemli bir olgudur. Oyunlarda ping değeri yüksek olan oyuncu dezavantajlıdır. Çevrimiçi oyunlarda ping değerinin fazla oluşu, uygulamanın yavaş çalışmasına neden olur. Bu da oyuncuyu, oyundaki diğer oyunculardan geri bırakır.

Ping Düşürme Yöntemleri Nelerdir ?

  • İnternet bağlantı kablosu kullanın

Bilgisayarınız ve internet modeminiz arasındaki mesafe ping değeri için çok önemlidir. Eğer bilgisayarınızı modeme uzak ise MS yükselebilir. Modem ve bilgisayar arasında internet bağlantı kablosu kullanmanız en etkili ping düşürme yöntemlerinden biridir. Bu şekilde pinginiz gözle görülür şekilde azalacaktır.

  • İnternete bağlı olan diğer cihazları tespit edin

Evde veya çalışma ortamınızda pek çok bilgisayar ve akıllı telefon, oyun oynarken kullandığınız internete bağlı olabilir. Bu cihazlardan yapılan internet üzerindeki birçok işlem, oyununuzdaki MS değerini yükseltecektir. Bu cihazların internet erişimini kestiğiniz takdirde MS değeriniz de düzelme gerçekleşecektir.

  • Arka planda çalışan tüm uygulamaları ve tarayıcıları kapatın

Etkili ping düşürme yöntemlerinden biri de bilgisayarınızda arka planda açık olan uygulamaları ve internet tarayıcılarını kapatmaktır. Bu şekilde bilgisayarınız yalnızca oyun için internet kullanmaya devam edecektir.

  • Oyun sunucusunun önemi

Nasıl modeme yakınlık ping probleminde önemli bir yer ediniyorsa, oynadığınız oyunun Türkiye veya Avrupa sunucusunun oynuyor olmanız da aynı şekilde etkilidir. Her oyun şirketi Türkiye sunucusu açmasa da en azından size konum olarak yakın olanı seçmeye çalışın.

LEC 2023’te MAD Lions – Urien & Invokid Analiz Günlükleri #5

Web3 & Play2Earn Kategorisindeki Haberlerimiz İçin Tıklayın

 

administrator
çok oynar bazen yazar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir