mix

Esporda bu hafta: Rick Fox, XANTARES’in vize sorunu, kural ihlali

Esporda bu hafta da birçok gelişme yaşandı. Biz ise bu gelişmeler arasında en başat haberleri sizlere sunmaya devam ediyoruz. İşte esporda bu hafta yaşananlar!

Rick Fox’tan veda

NBA‘in emekli oyuncusu, üç yüzük sahibi ve başarılı yönetici Rick Fox, 2015 yılında NBA’den espor dünyasına katılan ilk simaydı. Gravity‘nin NALCS’teki yerini alarak, Echo Fox takımını kuran ve League of Legends sahnesine katılan yönetici kısa sürede başarılı bir organizasyon inşa etmişti. En son espor farklı alanlarında 10 takım ile faaliyet gösteren organizasyon, Forbes’in 2018 verilerine göre espor dünyasının en değerli 4. takımı seçilmişti.

Echo Fox’un bu şatafatlı günleri Rick Fox’un “Herkese,…” şeklinde yayınladığı bildiri ile ne yazık ki son buldu. Ünlü yöneticinin bildirisinde işaret ettiği üzere, takımın hissedarlarının ve yöneticilerinin dahil olduğu bir ırkçılık söz konusu. Ailesinin de son zamanlarda tehdit edildiğini ifade eden yönetici, birkaç gün önce takımdaki haklarından vazgeçeceğini açıkladı.

İşte detaylar:

Esporda hile, şike, ihlal ve utanç

Büyük paraların işlem gördüğü her spor branşında olduğu gibi, ne yazık ki esporun da finansal gelişimiyle beraber bu utanç verici olaylar sıkça vuku bulmaya başladı. Önce Riot Games Tayvan Ligi ekiplerinden Dragon Gate, maçların sonucuna etki edecek şekilde şike yaptığı için LMS’ten men edildi. Ardından Magic: The Gathering‘in Hall of Famer ve dünya şampiyonu oyuncusu Yuuya Watanabe, işaretli kartların destesinde bulunmasından sonra Mythic Championship 2‘dan diskalifiye edildi. En son ise, normal sezonu sona eren ve yakında finallerin başlayacağı Zula Süper Lig‘de, Mehmet “w0cker” Çalışçı‘nın kural ihlali yaptığı öğrenildi.

İşte detaylar:

XANTARES’in vize sorunu

CS:GO‘nun en popüler ve en yetenekli oyunculardan, aynı zamanda temsilcimiz olan İsmailcan “XANTARES” Dörtkardeş, Avustralya’nın Sidney şehrinde düzenlenecek olan IEM Sidney turnuvasına vize sorunu nedeniyle katılamayacak.

Bu üzücü haberin ardından, BIG’in IEM Sidney turnuvasına katılacak kadrosu ise şu şekilde;

  • Fatih “gob b” Dayik
  • Johannes “tabseN” Wodarz
  • Johannes “nex” Maget
  • Tizian “tiziaN” Feldbusch
  • Nikola “LEGIJA” Ninić (XANTARES’in vize sorunu nedeniyle koç pozisyonunda oyunculuğa geçti)
  • İsmailcan “XANTARES” Dörtkardeş (Vize sorunu ile katılamayacak)

İşte detaylar:

Her hafta esporda neler yaşandığını güncel olarak takip edebilmek için 5Mid ile kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir