mix

“Esports” kelimesi resmen kabul edildi

Gerek konsollarda gerek PC’de olsun oyunların dünya genelinde her zaman kendine özel bir yeri oldu ve artık kendilerine özgü bir isimleri de var.Oyunların önemi ise zaman geçtikçe daha da arttı ve küresel bir düzeye ulaştı. İnternetin yaygınlaşması ve büyüklü küçüklü turnuvaların baş göstermesiyle ise, dilimizdeki karşılığı elektronik sporlar olan “Esports” kelimesi ortaya çıktı. Özellikle rekabetçi düzeyde oyun oynayan bireyler tarafından sıklıkla kullanıyor olmasına rağmen bu kelime, daha geçtiğimiz güne kadar aslında bir kelime olarak kabul edilmiyordu. Ta ki bugüne kadar. Dictionary.com sitesinde yapılan açıklamaya göre esports kelimesi, benzer kullanıma sahip birçok kelime ile birlikte sözlüklere dahil olmaya başladı.

Oldukça detaylı bir Amerika tabanlı sözlük olan Random House Webster’s Unabridged Dictionary’ı kendine temel alan Dictionary.com, internet üzerinde en çok ziyaret edilen sözlük tipi siteler arasında geliyor. Her gün binlerce kullanıcıya ulaşan site çevrimi içi yaygın olan kelimeleri , kullanım sıklıklarına ve aranma sıklığı gibi diğer birkaç faktöre bağlı olarak sözlüğe ekliyordu. Geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleşen 10 milyon dolar ödül havuzuna sahip olan Dota 2 The International 4 turnuvasından tutun milyonlarca izleyiciye ulaşan League of Legends oyunlarına gösterilen ilginin sonucunda duymaya alıştığımız “esports” kelimesi, Dictionary.com tarafından resmi bir kelime olarak kabul edildi.

Tabi kabul edilen kelimeler arasında sadece esports kelimesi yer almıyor. İnternet kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı dox, dark web gibi kelimeler de sözlüğe eklenmiş durumda. Elektronik sporların bu denli kalabalık bir kitleye ulaştığı günümüzde oldukça önemli bir gelişme olan bu değişiklik, umarız yakın gelecekte Türkiye’de de gerçekleşir.

editor
You don't get paid for effort, you get paid based on demand for your skills and your results. Life is not a children's story.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir