Counter-Strike: Global Offensive CS:GO Haberleri mix

Eternal Fire OMEN WGR Challenge 2023’e Veda Etti!

Eternal Fire OMEN WGR Challenge 2023’e Veda Etti!

Temsilcimiz Eternal Fire kesin oynacağı maçların takviminde bir süre boşluk yaratıcak bir sonuca imza attı. Davetli olduğu OMEN WGR Challenge 2023 CS:GO turnuvasında grup aşamasında oynadığı maçlarda harita bile kazanamayan temsilcimiz turnuvaya veda etti.

OMEN WGR Challenge 2023 hakkında bilgiler:

  • OMEN WGR Challange, 2021 yılından beri düzenli olarak tanıdığımız teknoloji markası HP OMEN‘ın katkılarılarıyla online olarak düzenleniyor. Turnuvaya katılacak olan takımlar davet ve eleme usulünün beraber yapılması ile belirleniyor.

  • Bu yılki turnuva olan OMEN WGR Challange 2023 ise temsilcimiz Eternal Fire‘ın dahil olduğu  6 davetli ve 2 açık eleme takımı olmak üzere toplam 8 takımla oynandı.

  • Geçtiğimiz yıllarda Maj3r, İmoRR, paz, ngiN, l0gicman beşlisi Sangal Esports çatısı altında turnuvaya elemelerden dahil olmuş ve turnuvayı 8. olarak tamamlamıştı.

  • Turnuva bir yere yükselmeyi sağlamıyor. Takımlar, sadece para ödülü için önce grup aşamasında ardından grup aşamasından çıkmayı başaranlar ile play-off aşamasında mücadele ediyor.

Eternal Fire‘ın sonuçları:

Temsilcimiz Eternal Fire turnuvadaki iki maçınıda aynı gün yani 26.01.2023 tarihinde oynadı.

İlk Maç:
Vertigo | Falcons | HLTV Sıralaması #46

Temsilcimiz, efsane AWP oyuncusu KennyS’nde bulunduğu Falcons ekibine Vertigo haritasını 19-22 skoruyla kaybetti ve grup aşamasına yenilgi ile başladı.

Falcons, temsilcimiz Eternal Fire‘ın EPL‘e çıkmasını sağlayan Conferance liginde yer almış ve lige 3. olarak çıkan forZe ekibine 2-0 mağlup olarak EPL‘e çıkma şansını kaybetmişti.

CT tarafında haritaya başlayan temsilcimiz ilk yarıyı 6-9 geride kapattı ardından ikinci yarıda tabanca roundunu kazanarak durumu 9-9‘a getirdi ve skoru eşitledi. Eşitlemenin ardından iyi bir yarı geçirmeye devam eden temsilcimiz ikinci yarıda Falcons’a sadece 6 round verdi; bu oyun, haritayı kapatmaya yetmesede durumu 15-15 yaparak uzatmalara gitmesini sağladı.

Haritada toplamda iki uzatma oynandı, bunun sebebi: ilk uzatmalarda 3-0′lık bir açılış yapan Falcons‘a temsilcimiz Eternal Fire‘ın 3-0‘lık bir cevap vermesiyle ilk uzatmalar sonucu durumun 18-18‘de eşitlenmesiydi. İkinci uzatmaları 2-1‘lik bir seriyle açan Falcons, temsilcimiz Eternal Fire‘ın aldığı bir round ile verdiği cevaba rağmen 2-0‘lık yeni bir seri yakalayarak haritayı 19-22 skoru ile kazanmayı başardı.

Eternal Fire- Falcons | Vertigo | Skor Tablosu
Eternal Fire- Falcons | Vertigo | Skor Tablosu

İkinci Maç:
Anubis-Vertigo | 9INE | HLTV Sıralaması #44

Temsilcimizin ikinci maçı bir zamanlar Türkiye‘den kadro çıkarmış olan bugünlerdeyse tamamı polonyalı oyunculardan oluşan bir kadro ile yoluna devam eden 9INE karşısındaydı.

9INE‘da Falcons ve temsilcimiz Eternal Fire gibi Konferans ligine katılmış ama Endpoint ekibine 2-1 kaybederek lige veda etmişti.

Serinin ilk haritası Anubis‘di. Bu durumda kimin seçtiğini tahmin edebiliyorsunuzdur. Maj3r önderliğindeki Eternal Fire, Anubis‘i seçti.


Eternal Fire, T olarak başladığı haritanın ilk yarısını tabanca roundunu kazanıp force roundu kaybetmesine rağmen 10-5 önde kapatmayı başardı. İkinci yarıda ise T ye geçen 9INE, temsilcimizin yaptığı serinin aynısını yakalayarak durumu 15-15‘e getirdi. Aradaki fark ise onların tabanca roundunu kazandıktan sonra 3-0’lık bir seri yapabilmeleriydi.


Uzatmalara temsilcimiz CT, 9INE ise T olarak başladı. 9INE, 3-0‘lık bir seriyle uzatmaları açarak durumu 18-15‘e getirmeyi başardı.

Taraflar değiştiğinde ise temsilcimiz ilk roundunu alarak skoru 18-16 yapmayı başardı. Cevapta gecikmeyen 9INE 19.roundunu bombayı çözerek alarak haritayı 19-16 kapatmayı başardı.

Eternal Fire - 9INE | Anubis | Skor Tablosu
Eternal Fire – 9INE | Anubis | Skor Tablosu

 

2. Harita: Vertigo

9INE‘in seçimi olan Vertigo‘ya temsilcimiz T olarak başladı. 9INE tabanca roundunu alarak 2-0‘lık bir seri yakaladığında temsilcimiz 3.roundda başlayan 2 roundluk bir seriyle cevap vermeyi başararak durumu 2-2‘ye getirdi.

9INE‘ın cevabı gecikmedi ve 5.roundda Eternal Fire‘in serisini bitirerek 3-2 öne geçti. Ardından temsilcimiz 3 roundluk bir seri yakalayarak 3-5 skoru ile öne geçmeyi başardı. 9INE‘dan cevap yine gecikmedi ve onlarda 3-0‘lık bir seri yakalayarak durumu  6-5‘e getirdi. İlk yarının son dört raunudunu hanesine yazan temsilcimiz ilk yarıyı 6-9 kapatmayı başardı.

Taraflar değişerek ikinci yarıya geçildiğinde ise 9INE 7 roundluk bir seri yakalayarak durumu 13-9‘a getirmeyi başardı. Temsilcimiz 23. Roundda başlayan  2-0‘lık bir seriyle durumu 13-11‘e getirmeyi başardı. Arada 9INE‘ın aldığı bir roundun üzerine tekrardan 3-0‘lık bir seriyle skoru 14-14 yapmayı başaran temcilsimize cevap gecikmedi. 2-0‘lık bir cevap veren 9INE haritayı 16-14 kazanarak seriyi bitirmeyi başardı.

Eternal Fire - 9INE | Vertigo | Skor Tablosu
Eternal Fire – 9INE | Vertigo | Skor Tablosu

 

AWP’si çok sorgulanan İmoRR‘un Falcons maçında KennyS‘i 6 kere vururken kendisinin ona 4 kere öldüğünü de eklemek gerekiyor. İmoRR, EPL’e kadar hazır olabilecek mi sorusu sürerken gelişmeye devam ettiği açık olarak ortada.

Bir Başka CS:GO haberimiz: XANTARES Öyle Bir Geri Döndü Ki!

Temsilcimize 2023 sezonunun geri kalan maçları için başarılar diliyoruz. Bunların başında bu akşamki (27.01.2021 Tarihindeki) IEM Brazil açık elemeleri yer alıyor.

 

 

 

editor
2020'den beri bir şekil de espor ile iç içe. Sosyal medya, yönetim, oyuncu ve nicesi. Genelde görülmeyene değer verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir