mix

Forbes 30 Under 30 listesindeki esporcular kimler oldu

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes tarafından her yıl yayımlanan 30 Under 30 listesinde, bu yıl bizleri de ilgilendiren bir kısım var. 30 Under 30: Sports and Games

Forbes her yıl alanında öncülük eden isimlerden 30 tanesini bu listeye taşıyor. Listenin Gaming bölümü aynı zamanda Sports ibaresini de taşıdığı için hem sporcuları hem de esporcuları barındırıyor. Aynı zamanda oyun geliştiricilerin de bulunduğu listede oyun ve espor dünyasından kimler var şimdi hep birlikte göz atalım.

  1. Enrique Cadeno- xPeke

Espor dünyasında tarih yazmış olan xPeke bu listenin elbette olmazsa olmazlarından birisi. League of Legends’te fnatic ile beraber şampiyonluk yaşayan kadronun üyesi olan xPeke, aynı zamanda oyun içi hareketlerden birinin de isminde ilham kaynağı oldu. Yaptığı yayınlarla da büyük izleyici toplayan oyuncu bunun yanı sıra Origen’ın kurucusu ve sahibidir.

  1. Marcin Jankowski – Jankos

Listedeki diğer isim, şu anda G2’da jungler pozisyonunda oynayan Jankos oldu.  24 yaşındaki genç oyuncu, Forbes listesindeki en genç isimlerden biri oldu.

  1. Olof Kajbjer Gustafsson- Olofmeister

Listedeki CS:GO oyuncularından biri de hiç şüphesiz Olofmeister oldu. Fnatic ile arka arkaya dört major kazanan ikonik oyuncu , oyun içine bir grafiti miras bıraktı. Şu anda FaZe Clan için oynayan Olof, 28 yaşında.

  1. Niclas Mourtizen- Pengu

Listede yer alan bir diğer oyuncu, Rainbow Siege Six oyuncusu Niclas Mourtizen oldu.  Dünyanın en iyi Rainbow Siege Six oyuncusu olarak kabul edilen Pengu, ekibi ile birlikte Six Invitational 2018 ve 2019’u kazanmanın yanı sıra oyunun en büyüğü kabul edilen Six Major 2018 ve Dreamhack Winter 2019’u kazandı. Rainbow Siege Six’in en çok ödül kazanan oyuncusu da Pengu’dur.

  1. Nicolai Reedtz- Device

Astralis takımının başarılı AWP oyuncusu da bu listede kendine yer buldu. Ekibiyle birlikte CS:GO sahnesine iki yıl boyunca ambargo koyan ekibin önemli bir bireyi olan devve henüz sadece 24 yaşında.

  1. Jan Rosner- CD Projekt Red0

Son beş yılda CD Projekt Red ile çalışan Rosner, şirketteki dağıtım, lisanslama ve ortaklık konularının denetimini yapıyor. Rosner aynı zamanda sonuncusu 20 milyon kopya satan The Witcher serisinde de görev aldı. ,

  1. Johan Sundstain

OG takımının kurucusu da olan Sundstain, Dota2 takımıyla birlikte arka arkaya şampiyon olan ilk kadronun da bir üyesidir. 2018 ve 2019’da alınan iki şampiyonluk sırasıyla 25 milyon ve 34 milyonluk dev ödül havuzlarına sahipti.

  1. Carlos Rodrigues

Eski bir profesyonel oyuncu olan Rodrigues, Forbes tarafından 165 milyon dolar değerinde olduğu saptanan G2 Esports’un kurucu ortağı ve CEO’sudur. Organizasyon bir çok popüler espor dalında faaliyet gösteriyor ve League of Legends ekibi muhteşem bir 2019 yılı geçirdi. İlkbahar ve Sonbahar liglerini birinci olarak tamamlayan ekip, Mid-Season Invitational’da da en yüksek ödülü toplayan takım oldu.

Listenin tamamına ve detaylı bilgilere ulaşmak için:

30 Under 30

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir