Game Maker's Toolkit Game Jam 2020 an itibariyle başladı mix

Game Maker’s Toolkit Game Jam 2020 an itibariyle başladı

Oyun muhabiri Mark Brown’un belgesel oluşumu olam Game Maker’s Toolkit’in oyun yapma yarışması, Game Maker’s Toolkit Game Jam 2020 başladı.

Ubisoft, Activision, Naughty Dog gibi, oyun dünyasının devleri arasında yığınla yüksek bütçeli oyunlar arasında kaybolurken deneyselliği kendine amaç edinen yapımları gözden kaçırıyoruz. Bu oyunlar kısaca “Bağımsız Yapımlar” olarak biliniyor. Bu yapımları geliştiren ekiplere ise bağımsız veya indie  geliştiriciler deniyor.

Bu indie geliştiricilerin, kendi sınırlarını zorlamaları için yapılan bir takım etkinlikler mevcut. Bu etkinliklerden birisi de haberimizin konusu olan “Game Jam”ler. Game Jam’in tanımı kısaca şu şekilde. Kısıtlı zaman içerisinde, etkinliğin temasına uygun oyunlar geliştirme yarışması.

Dünya üzerinde bu türde birçok Game Jam var. Onlardan bir tanesi bugün başladı. Game Maker’s Toolkit isimli oyun belgeseli kanalının sahibi olan Mark Brown, bu yarışmayı düzenleyen kişi. Yarışmanın ismi ise şaşırtıcı olmayan bir şekilde Game Maker’s Toolkit Game Jam 2020 veya GMTK Game Jam 2020.

Katılımcılara toplamda 2 gün süre verilen yarışmanın bu seneki konusu “Out of Control” yani “Kontrol Dışı”. Geliştiriciler 2 gün içerisinde bu temaya uygun bir oyun geliştirip yarışmayı kazanmak için birbirleriyle yarışacaklar.

Peki bu Game Jam’lerin önemi ne? Her şeyden önce 2 gün içerisinde ne kadar yüksek bütçeli veya çok çalışanlı olursa olsun grafiği ve kompleks oynanışı ile öne çıkan bir oyun geliştirmek çok zor. Bu yüzden bu tarz yarışmalarda oyun dünyasının en çok ihtiyacı olan şeylere yakından bakabilme fırsatı buluyoruz. Fikirlere.

2 günün sonunda geliştiriciler, oyunlarını tamamlamış olacaklar. Tamamlanan oyunların hepsine itch.io üzerinden ulaşabileceğiz.

Eğer siz de Game Maker’s Toolkit Game Jam hakkında bilgi almak veya sadece Mark Brown’un belgesellerine göz atmak istiyorsanız kendisinin kanalına şuradan ulaşabilirsiniz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir