mix

Gaming İstanbul 2017, 2 Şubat’ta kapılarını açıyor

Bu yıl ikincisi düzenlenecek ülkemizin en büyük oyun fuarlarından Gaming İstanbul, 2 Şubat Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açıyor. Yerli ve yabancı 65 firmanın katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan fuardan oyun dünyasının beklentisi bir hayli yüksek.

Türkiye’deki oyun endüstrisi her geçen gün büyümesini sürdürürken, oyuncuları tatmin edecek etkinlikler de zaman ilerledikçe daha kapsamlı bir hâl alıyor. GameX’in ardından global katılımcılarıyla öne çıkan GIST, bu bağlamda ziyaretçilerine oyunları her yönüyle sunmak istiyor. Toplamda dört gün sürecek ve sektör merkezinde nispeten daha yüksek prestije sahip olacak fuar boyunca yerli ve yabancı oyun geliştiricileri haricinde distribütörler, konsol üreticileri, mobil oyun geliştiricileri ile oyun ekonomisine destek veren çok sayıda firma stand açacak.

Dünyanın en büyük oyun stüdyolarından Blizzard ve Ubisoft gibi şirketlerin de katılım sağlayacağı Gaming İstanbul 2017, dört gün boyunca espor özelinde de farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Her gün farklı firmaların paylaşacağı ana sahnede Gamecell sponsorluğunda Victorious Ace ile Team Cappadocia arasında League of Legends karşılaşması oynanırken, yine Gamecell’in EA Sports ile birlikte düzenlediği FIFA 17 Türkiye Şampiyonası’nda Xbox ve PlayStation şampiyonları ödüllerine kavuşacak. 3 Şubat’ta oynanacak final mücadelelerinde mikrofonun arkasında ise Ertem Şener ile Ahmet Çakar yer alacak.

Bunun dışında espora yatırımlarını genişleteceği belirtilen, Riot Games’in sahibi konumundaki Tencent’in yeni mobil oyunları da GIST 2017 kapsamında lanse edilecek. Yine ülkemizde önemli yatırımları bulunan Netmarble, fuarın açılış gününde ana sahnede bir Wolfteam turnuvası gerçekleştirecek. Bu isimler haricinde büyük katılımcılar arasında yer alan Sony de Gaming İstanbul’da yeni PlayStation VR sistemini tanıtacak ve ziyaretçilere oyun dünyasının geleceği olarak nitelendirilen bu teknolojiyi tanıtacak. Ek olarak ülkemizde aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdüren profesyonel espor takımları, ünlü streamer’lar ve cosplayer’lar da fuarda olacak.

Alıştığımız diğer oyun fuarlarından dünya çapında prestijli katılımcıları ve daha sektörel yapısıyla ayrılan Gaming İstanbul’u biz de 5Mid olarak ziyaret edecek ve önemli detayları sizlere aktarıyor olacağız.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir