Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem ülkemizi ve bizleri yasa boğdu. mix

Geçmiş Olsun Türkiye

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.4 ve 7.5 (ML) büyüklüğünde iki deprem ülkemizi ve bizleri yasa boğdu. Deprem, Türkiye başta olmak üzere 7 farklı ülkede hissedildi. Ülkemizde, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 41 bin 156’ya yükseldi. Yıkılan bina sayısı ise 118 bin olarak açıklandı.

Merkezi Kahramanmaraş olan, şehrimizde ve ülkemizin bir çok ilinde hissedilen 7,4 şiddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimizi sunuyoruz. Yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır dileriz.
Merkezi Kahramanmaraş olan, şehrimizde ve ülkemizin bir çok ilinde hissedilen 7,4 şiddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimizi sunuyoruz. Yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır dileriz.

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı, tüm ulusal spor organizasyonlarının ikinci bir açıklamaya kadar durdurulduğunu paylaştı.

Bunun sonrasında ülkemizde devam etmekte olan LoL ve VALORANT liglerinde de ikinci bir duyuruya kadar araya gidildi.

5mid.com ekibi olarak deprem ile birlikte ilk olarak tüm ekibimizin güvende olduğuna emin olundu. Deprem bölgesinde akrabaları olanlarla iletişime geçildi. Sosyal medyada kirlilik yaratmamak adına resmi kaynaklar dışında hiçbir bilgi haber yapılmadı.
Espor ve gaming ekosisteminde depremden etkilenmiş, zarar görmüş kişiler saptanmaya ve bir liste halinde sıralanmaya başlandı. Bu haberlerin hangilerinin doğru hangilerinin dezenformasyon olduğu belirlendi. Kendileri ya da çevreleri ile iletişim kurulması denendi. 5mid.com ekibinden bölgeye yakın yaşayanlar arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Başta Levo, Jahrein ve Elreann olmak üzere pek çok yayıncı, depremzedelere destek yayınları açarken espor ekosistemindeki pek çok kişi sosyal medya üzerinden koordinasyon ve yardım çalışmalarına öncülük etti. Sizler de ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası yardımda bulunmak isterseniz aşağıdaki bağlantılardan güvenli bir şekilde desteğinizi gösterebilirsiniz.

AHBAP PLATFORMU BAĞIŞÇISI OL

AHBAP
AHBAP Türkiye Deprem Yardım IBAN Numaraları

AFAD Deprem Bağış Hesapları

AFAD
AFAD Deprem Bağış Hesapları

5mid.com ekibi olarak depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimizi sunuyoruz. Yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır dileriz.

administrator
çok oynar bazen yazar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir