mix

Gençlik ve Spor Bakanlığı espor raporu yayınladı

Geçtiğimiz günlerde espor federasyonu kurulduğunu duyuran Gençlik ve Spor Bakanlığı, oldukça kapsamlı bir espor raporu hazırladı. Raporda espor kelimesinin nasıl yazıldığına dair de bir açıklama mevcut.

Aylardır espor federasyonu kurulacağı söylentileri gündemi meşgul ediyordu. Konuyla ilgili ilk adımı bakan yardımcısı Abdurrahim Boynukalın yapmış ve federasyonun yakın zamanda kurulacağını müjdelemişti. 30 Nisan günü Türkiye Espor Federasyonu’nun kurulduğunu özel bir haberle ilk kez 5Mid.com duyurdu. Bir gün sonra ise Gençlik ve Spor Bakanlığı ilgili belgeyi kamuoyuyla paylaştı ve ülkemizde espor konusunda ilk kez böylesine ciddi bir adım atılmış oldu.

Federasyonun kurulmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışmalarını hızlandırdı ve bir espor raporu hazırladı. Raporda bu çiçeği burnunda spor dalının tanımı, ne olduğu, türleri ve genel tarihi açıklandı. Yayınlanan raporda dikkat çeken başlıklardan biri de espor kelimesinin tanımı. Bakanlığın esporu; “… sporun yeni formu olarak lanse edilen ve Bilgisayar/Konsol/ Mobil platformlar üzerinden, çevrim içi veya çevrimdışı, bireysel ve/veya takım olarak oynanan rekabetçi çok oyunculu, dijital oyunların çeşitli modlarıyla oynanan bir alan …” olarak tanımladığını görüyoruz.

Türkiye’de esporun durumu, Twitch.tv’de en çok izlenen oyunlar ve büyük organizasyonlardan fotoğrafların da yer aldığı kapsamlı espor raporuna bu adresten ulaşabilirsiniz: http://yayinlar.gsb.gov.tr/EserDetay/220/e-spor-raporu

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir