mix

Gerard Pique espora yatırım yapmaya hazırlanıyor

Geleneksel sporlardan espora eğilim her geçen gün hızını katlayarak devam ediyor. Ülkemizde ve özellikle Avrupa’da büyük spor kulüplerinin yatırımlarının ardından, Barcelona’nın tecrübeli defans oyuncusu Gerard Pique de espora yatırım yapmak istediğini duyurdu.

Tüm dünyada ilk olarak Beşiktaş’ın başlattığı ve 2016’nın son ayları itibariyle artan trend büyümesini sürdürüyor. Avrupa’dan Wolfsburg, Paris Saint-Germain, Schalke 04 ve PSV Eindhoven gibi futbol takımlarının espora girişiyle sektör büyürken, Amerika’da daha çok NBA’den yatırımlar görmüştük. Geçtiğimiz günlerde de Brezilya’nın efsane forveti Ronaldo, ülkesinin köklü espor organizasyonlarından CNB e-Sports’un yüzde 50 hissesini satın alarak takıma ortak olmuştu.

Gerard Pique ise nispeten daha farklı bir yol izleyerek espora giriş yapacağını duyurdu. Önceki gün İspanya’nın en çok dinlenen radyolarından birinde bir sabah programına katılan ünlü futbolcu, burada espora yönelik planlarından bahsetti. Bundan altı ay kadar önce esporun ne olduğunu dahi bilmediğini itiraf eden Pique, öğrendiği gibi bu yeni nesil spora hayran kaldığını ve derhal içerisinde yer almak için çalışmalara başladığını anlattı. Ronaldo gibi direkt bir takım satın almak yerine, kendi organizasyonunu kurmak istediğini kaydeden Pique, ne yazık ki daha fazla ayrıntı vermedi ama projenin çok büyük olacağının sözünü verdi.

Pique’nin bu yaklaşımının ardından akla doğal olarak kendi markası Echo Fox’u yaratan eski Los Angeles Lakers ve Boston Celtics oyuncusu Rick Fox geliyor. NA LCS’te Gravity’nin ligdeki yerini satın aldıktan sonra kendi espor takımını kuran Fox’a benzer bir yatırım stratejisini Pique’den görmemiz de hiç şaşırtıcı olmayacaktır. İspanyol oyuncunun hali hazırda Kerad Games isminde bir oyun geliştirme şirketi bulunuyor ve 30 yazılımcı ile birlikte çalışıyor.

Umuyoruz büyük bir proje sözü veren Pique, bu sözünün arkasında durur ve espor gelişip büyümesini sürdürür.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir