mix Oyun

Goat Simulator 3 Reklamı GTA 6 Sızıntısından Dolayı Kaldırıldı

Goat Simulator 3 geliştiricisi Coffe Stain North‘un yayımladığı reklam, sızdırılmış GTA VI görüntülerini kullandıktan sonra Take-Two Interactive yetkilileri tarafından kaldırıldı. Söz konusu fragman Shaun olarak bilinen bir NPC’yi tanıttı. Shaun’un Goat Simulator 3’teki çalışmaları hakkında röportaj yaptığını gösteren eğlenceli bir kurguydu.

(Kaynak: Gamesradar) Eğer Youtube ve diğer platformlarda çok kısa bir süre yer alması sebebiyle kaçırdıysanız resmi bir Goat Simulator 3 reklam videosu Shaun adındaki bir NPC’ye göz atıyordu. Oyunun eğlenceli ve şakacı tonuyla uyuşan bu video sadece bir sonraki oyun için tanıtım amaçlıydı. Fakat ne yazık ki geliştiriciler şakayı biraz abartıp Shaun’u GTA VI’nın sızdırılan videolarına yerleştirerek Rockstar Games’in üst şirketi Take-Two Interactive’in yasal ekibinini dikkatini çekti.

G
Goat Simulator 3 sızıntılardan sonraki twitter paylaşımlarına göz atabilirsiniz.

GTA VI ve bu sızıntıya tekrardan geldiğimizde, bunun arkasında olduğuna inanılan Oxfordshire’lı 17 yaşındaki çocuk, Eylül ayında mahkemeye çıktı. Adı açıklanmayan genç, iki kez bilgisayarı kötüye kullanmanın yanı sıra iki kez kefalet koşullarını ihlal etmekle suçlandı. Bu arada Rockstar, durumdan “son derece hayal kırıklığına uğradığını” söyleyerek sızıntıyı Eylül ayında kabul etti. Ek olarak, sızıntının oyunun genel gelişimi üzerinde “uzun vadeli bir etkisi” olmayacağını belirtti.

Günün sonunda benim düşüncem Goat Simulator 3’ün bu reklam çalışmasından zararlı çıkmadığını düşünüyorum. Sonuçta reklam videoları yasaklanmış olmasına rağmen günlerce kendi isimlerinden söz ettirmeyi başardılar. Belki de planlanmış bir PR çalışması olabilir ne dersiniz?

Oyun dünyasından en güncel haberlere buradan göz atabilirsiniz.

 

administrator
Damla Tural, "Gökyüzü Savaşçıları Beyaz'ın Yükselişi" adlı eserin yazarıdır ve espor, anime ve oyun dünyasına olan ilgisiyle bilinir. Yazar, sıkça bu alanlardaki gelişmeleri takip eder ve bu konularda haber yazmaktan büyük keyif alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir