mix

GTA 5 için yeni iPhone uygulaması geliyor

Uzun bekleyişin ardından PC oyuncularıyla buluşan GTA 5, oyun sektörünün görüp görebileceği en gerçekçi ve ayrıntılı oyunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor ve gün geçtikçe korkutucu derecede gerçeklik kazanmaya devam ediyor. Bu güçlenen gerçeklik unsuruna en yeni örnek ise ”planetleak” isimli Reddit kullanıcısının ürettiği yeni iPhone uygulaması.

Bu uygulama sayesinde oyuncular GTA 5’in içerisindeki telefonu kontrol edebiliyor. Oyunda büyük öneme sahip olan telefon sayesinde karakterimiz; görevlerini ve bazı eylemlerini bu telefon aracılığıyla gerçekleştiriyor. Durum böyle olunca oyuncuların kendi telefonlarından oyun içindeki okunmamış mesajlara göz atıp, görevlere cevap verebilmesi oldukça ilginç olacağa benziyor. Ayrıca bu uygulama, oyunun içindeki telefonun fonksiyonlarının hepsini, oyuncuların kendi telefonlarından gerçekleştirmelerini sağlıyor. Resim çekme, e-mail kontrol etme ve hatırlatmaları kontrol etme gibi her türlü fonksiyon bunlara dâhil.

Oyunun PC versiyonu için yapılan iPhone uygulamasının tasarımcısı planetleak, uygulamayı hazırlarken Arduino karttan ve Xcode yazılımından yararlandığını anlatıyor ve Reddit yorumlarında uygulamanın henüz tamamlanmadığını söylüyor.

Reddit’te bu uygulama ile yapılan yorumlarda ise, oyun ile etkileşim konusunda sıkıntıların olabileceğini düşünenlerin yanında kendi telefonuyla oyuna hükmetmenin zevkli ve hoş olacağını düşünenler de var.

Uygulamanın nasıl işlediğini öğrenmek için ise videoyu izleyebilirsiniz.

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir