mix

Immortals, OpTiC Gaming takımlarını satın aldı

Hakkında uzun süredir spekülasyonlar dolaşan olay, sonunda gerçekleşti. Immortals Gaming Club, OpTic Gaming takımlarının partner şirketi Infinite Esports and Entertaintment şirketini satın aldı. Bu gelişmeyle birlikte Immortals, OpTic Gaming takımının da sahibi haline geldi. Detaylar haberin devamında.

Satın alım hem Immortals hem de OpTic Gaming tarafından bugün itibariyle resmi olarak duyuruldu. Anlaşmanın tam olarak değeri açıklanmasa da Infinite şirketinin piyasa değeri ele alındığında satın alım için $100 milyon üstünde bir ücret ödendiği tahmin ediliyor. Aynı zamanda bu olay, espor tarihinin en pahalı el değiştirme anlaşması anlamına geliyor. Immortals Gaming Club, şu anda 5 farklı takımı elinde tutuyor. Immortals, OpTic Gaming, LA Valiant, MIBR ve Houston Outlaws.

Hali hazırda MIBR takımını elinde bulunduran IBR, Valve kuralları nedeniyle ikinci bir CS:GO takımına da sahip olamayacak. IGC’nin finans bölümü başkanı Tomi “lurppis” Kovanen yaptığı açıklamada, kurallar nedeniyle OpTic CS:GO kadrosunu serbest bırakacaklarını ve onlar için yeni bir organizasyon aradıklarını duyurdu. League of Legends, Call of Duty ve Overwatch takımları için ise durumlar biraz farklı.

Call of Duty tarafına herhangi bir takımı bulunmayan Immortals ekibi, yollarına OpTic Gaming’in kadrosuyla devam edeceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre takım, isim değişikliğine de gitmeyecek gibi görünüyor.

League of Legends Kuzey Amerika Ligi LCS’de mücadele eden OpTic’in slot hakkı, el değiştirmeyle birlikte Immortals’a geçti. 2020 LCS Bahar Sezonu’na kadar OpTic ismiye mücadele edecek olan takım, bu tarihten sonra Immortals ismini kullanmaya başlayacak.

IGC’nin, Overwatch League’te yer alan LA Valiant takımına sahip olması, Houston Outlaws’ın slot hakkını farklı bir takıma satmasını mecbur kılıyor. Blizzard’ın kurallarına göre, slot hakkının farklı bir takıma satımı gerçekleşene kadar Houston Outlaws takımı, IGC tarafından yönetilecek. Bu esnada Overwatch League yönetimi bu süreci yakından inceleyecek ve denetleyecek.

OpTic’in Gears of War takımı ile ilgili henüz herhangi bir açıklamaya yok. İlerleyen günlerde bu konunun da açığa çıkması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir