mix

İtalyan futbol devi Inter, espor dünyasına giriyor

Inter’in efsane dönemlerinde yetişen bizler için güzel bir haberimiz var. İtalya’nın efsane futbol takımı Inter, espor dünyasına dahil oluyor. Futbol devi, yine bir İtalyan organizasyonu olan QLASH ile ortaklık kurarak espor dünyasına giriş yapıyor.

Inter QLASH adıyla FIFA ve eFootball PES’te yarışacak olan bu yeni organizasyon, Diego “Crazy_Fat_Gamer” Campagnani ve Luigi “Kirito_Yuuki_00” Loffredo ile espor dünyasına merhaba diyecek.

İtalyan futbol devi, hem amatör hem de profesyonel düzeyde espor girişimlerini destekleyen İtalyan espor organizasyonu QLASH ile işbirliği yaptı. Kuruluş, konaklama, spor salonu ve oyun için oyun kurulumlarıyla donatılmış özel bir espor tesisine sahip olan QLASH, Inter ile güç birliği yapması sonucunda rekabet gücünü daha da artıracak.

Inter Milan’ın CEO’su Alessandro Antonello, ortaklık ile alakalı şunları söyledi: “Espor dünyasına geçiş, Inter’in marka gelişiminde önemli bir adım olacak. Bir espor ekibinin oluşturulması, kulübümüzün yeni nesillerin çıkarlarına odaklanarak, yönetim kurulunda rekabetçi bir varlığı sürdürmek için yaptığı sürekli çalışmanın bir göstergesidir. Espor olgusu sürekli büyüyor ve sadece İtalya’da 1,2 milyon hayranı var. Sektörün önde gelen şirketi QLASH ile ortaklık kurarak bu yeni maceraya atılmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

INTER | QLASH, resmi FIFA espor ligi olan eSerie A TIM’de yarışmak da dahil olmak üzere şu anlık sadece futbol unvanlarına odaklanacak. Oyuncuları, hem kulübün geleneklerini yansıtan hem de espor ruhunu yansıtan özel bir formayla maçlara çıkacak.

Inter’in de espor dünyasında dahil olmasıyla, espor kulübü kuran futbol kulüplerine bir yenisi daha ekleniyor. Organizasyonların bu alanda varlık göstermesi, çok yakın bir gelecekte neredeyse zorunluluk halini alacak gibi duruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir