mix

Kadın espor izleyicisi bu yıl artış gösterdi

İnterpret’in yeni yayınladığı araştırmasına göre son iki yılda kadın espor izleyici oranı %6 artış göstererek izleyici kitlesinin %30’unu oluşturuyor.

İnterpret’in 21 Şubat’ta yayınladığı araştırmasında kadın espor izleyicilerinin toplam espor izleyici kitlesinin %30’unu oluşturduğunu açıkladı. 2016 yılındaki istatistiklerle karşılaştırıldığında kadın espor izleyicisinde %6 oranında artış gözlemlendi. Esporu olan oyunları oynayan %35’lik kesimi oluşturan kadın oyuncuların, yalnızca %20’si espor liglerini takip ettiklerini belirtti. Espor oyunlarının haricinde “Casual Game” olarak adlandırılan oyunları kadınların erkeklere oranla 2 kat daha fazla oynadığı gözlemlenmiş.

İnterpret’in araştırmacısı Tia Christianson açıklamasında “Büyük çoğunluktan oluşan topluluklarda, insanların davranışlarını değiştirmek zor olur. Ancak iki yıllık süredeki artış, doğru yönde bir eğilimdir.” dedi.

Araştırmanın bir diğer değindiği nokta ise kadınların hangi oyunlarda daha fazla yer aldığı idi. Çoğu büyük espor oyunundaki(CS:GO %24, DOTA 2 %20, Heartstone %26, Rainbow 6 %23, Overwatch %26) kadın katılımının düşük oranlı olması daha fazla kadın esporcuyu etkilemenin zor olduğunu gösteriyor. Espordaki kadın hayranlığındaki yavaş artış, mobil rekabetçi oyunların espor oyunlarına göre daha kolay ulaşılabilirliği olmasından kaynaklı gibi duruyor. Skillz sitesinin araştırması, 2018 yılında mobil oyunlarda en çok kazanan 10 oyuncunun 7’sinin kadın olduğunu gösteriyor. Bunun dışında Skillz, espor arenasında kadın oyuncuların ve izleyicilerinin artmasını sağlayabilecek en önemli faktörün mobil oyunlarında espor içerisinde barınması gerektiğini söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir