Karşılaşmaya Çekindiğimiz Şampiyonlar League of Legends mix Rehber

Karşılaşmaya Çekindiğimiz Şampiyonlar

Üst koridor özelinde değineceğimiz bu seride; koridorda karşılaşmaya çekindiğimiz şampiyonlar ile nasıl başa çıkabileceğimize bir göz atacağız.

Karşılaşmaya Çekindiğimiz Şampiyonlar: Vayne

Her 10 dereceli maçınızda en az bir kere karşınıza gelen Vayne, daha çok üst koridor oynamayı bilmeyen veya sadece kazanan eşleşme oynayabilen üst koridorlar tarafından seçiliyor. Aslında koridor aşamasında oynaması baya zevkli olduğunu söylemek gerekiyor. Karşınızda bir de tank şampiyonlar varsa değmeyin keyfinize. Gerçi yakın dövüşçü şampiyonlara karşı seçimi olarak görülen Vayne, cana göre vurduğu gerçek hasar ile birçok şampiyonu rahatlıkla öldürebiliyor.

Tabi ki birçok şampiyon gibi Vayne’in de zayıf tarafları var. Bunlardan ilki taban can, zırh ve büyü direncinin az olması onu kolay öldürülebilir bir hale getiriyor. İkincisi ise Q ve E yeteneği dışında orman baskınından kaçma mekaniği yok. Gerçi bu yetenekler bile Sejuani, Jarvan IV, Kha’Zix ve Zac gibi şampiyonlardan kaçmasına çoğu zaman yetmiyor. Son olarak güçlenmesi geç aşamalarda olan şampiyonlardan bir tanesi. Ancak üst koridorda 1 veya 2 eşya ile ufak güç patlamaları olan şampiyonlar var: Shen, Jax, Aatrox… Bu örneklerden bağımsız; İrelia, Garen, Sett ve Darius gibi şampiyonlar ise Ulti’si ile Vayne’i öldürebilecek şampiyonlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden kendi şampiyonunuz ne zaman ve nasıl güçleniyor çok iyi bilmeniz gerekiyor. Plansız bir takas veya baskın Vayne gibi bir şampiyonun kar topu etkisine sokabilir. Bunu eminim ki hiçbirimiz istemeyiz.

Üst koridor, kaybeden eşleşme oynayanlar için sabır işi, kazanan eşleşme oynayanlar için ise yüktür.

Koridor aşamasına yoğunlaşacak olursak; iyi bir Vayne oyuncusu, sizi dürterken çalılara gir-çık yaparak minyonların vuruşlarından sakınır. Eğer minyonların arasında size vurmaya çalışıyor ise emin olun erken oyunda size vurduğu kadar hasarı minyonlardan alacaktır. Bu yüzden tank şampiyon oynuyorsanız tecrübe puanı alacak kadar yakınına girseniz yeterli olacaktır. Risk almanıza gerek yok. Unutmayın sizin özelliğiniz takım savaşında ortaya çıkacaktır. Sizin tecrübe puanı olarak geri düşmemeniz hanenize yazılacak bir artıdır. Aslında üst koridor, kaybeden eşleşme oynayanlar için biraz sabır işidir. Kazanan eşleşme oynayanlar için ise yüktür. Koridorda bir şekilde öne geçmek zorundadır.

Evet, Vayne güçlü bir tercih ve iyi de oyun sonu bir canavarı. Ancak, sizi ön safhalarda takımını koruyacak bir tank şampiyondan alıkoyar. Normal şartlarda yüksek lig oyuncuları takımındaki seçimlere göre şekil alabilir ama düşük lig takım savaşları her zaman bir tank şampiyona ve kitle kontrole ihtiyaç duyar. Bana kalırsa oyunun son safhalarında bir Malphite veya Maokai, Vayne’den çok daha işlevsel ve güçlü bir şampiyondur. Bu yüzden Vayne’i oyun sonunda 1v5 atabilen bir şampiyon olarak değil de oynama alanını daraltarak kolay bir şekilde saf dışı bırakılabilecek bir şampiyon olarak düşünün. O yüzden sakin olun 30 minyon geri düşün ama ölmeyin. İyi tarafından bakacak olursak, kule altında minyon kesme becerilerinizi arttırmaya ve rakibin hatalarını daha kolay keşfetmeye başlarsınız.

Umarız, “Karşılaşmaya Çekindiğimiz Şampiyonlar” ile bildiklerimiz sizin de bildiğiniz olur ve koridorda şampiyon bazında olmasa da oyun koridor ve oyun bilgisi ile bu farkı kapatabilirsiniz. İyi Oyunlar!

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir