mix

KFC, oyun sektörüne giriş sinyalleri verdi

 

Büyük fast food zinciri KFC, geçtiğimiz günlerde oyun sektörüne giriş yapacağına dair ciddi izlenimler uyandırdı.

Kentucky Fried Chicken, Ağustos 2018’de KFC Gaming adında bir Twitter hesabı açmıştı. Hesapta bir çok oyuncunun ilgisini çekebilecek farklı farklı oyunlardan içerikler paylaşıyorlardı. Oyunlarla alakalı gelişmeler, çekilişler ve “meme”ler paylaşan hesabın şimdiye kadar tek amacı pazarlama stratejisi gibi gözüküyordu.

Hesap, geçtiğimiz günlerde bazı oyunları ikişer ikişer oylamaya sunarak topluluktan bu oyunları oylamasını istedi ve en sevdikleri oyunu bulmaya çalıştı. Yaklaşık 100,000 kişinin katıldığı oylamada Rainbow Six Siege oyların çok büyük bir çoğunluğunu alarak birinci oldu.

Oylamanın tamamlamasından bir kaç gün sonra KFC Gaming hesabı “23 Eylül. Takipte kalın. #KFCR6” yazarak bir tweet daha attı.

Hesap tweet ile beraber bir video yayımladı. Kısa bir Rainbow Six Siege montajı tarzında olan videoda “Kazanılacak Para ve Tavuk” yazısı, 23 Eylül’de duyurulacak şeyin KFC tarafından düzenlenen bir espor turnuvası olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Bununla beraber Steam’de Kentucky Fried Chicken CEO’su Colonel Sanders’ın içinde bulunduğu bir oyun mevcut. Dating Sim. türündeki oyunla beraber firma oyuncu topluluğuna karşı farklı farklı yatırımlarda bulunuyor. Zaten oyuncu topluluğunun fast food markaları ile arası oldukça iyi. Yani KFC bu topluluğa yatırımından çok kârlı geri dönüşler elde edebilir. Firmanın 23 Eylül için ne planladığını da hep beraber göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir