mix

LCK’de finalin adı belli oldu

Kore Ligi LCK’de oynana ilk üç raundun ardından finalin adı belli oldu. Buna göre şampiyonluk maçı SKT T1 ve Rox Tigers arasında oynanacak.

LCK’de playoff serileri Avrupa ve Amerika LCS’ten daha farklı oynanıyor. Önce ligi 4. ve 5. sırada bitiren takımlar karşı karşıya geliyor ve kazanan ekip ligin 3.’sü ile karşılaşıyor. O seriden galibiyetle ayrılan taraf ligin 2.’si ile oynuyor ve bu seriyi kazanan takım da ligi ilk sırada bitiren ile final maçına çıkmaya hak kazanıyor.

İlk seride Jin Air ve Afreeca Freecs karşı karşıya geldi. Bo3 şeklinde oynanan serinin ilk iki maçını kazanmayı başaran Jin Air, son dönemlerin formda ekibi Afreeca Freecs’i saf dışı bırakmayı başardı ve SKT T1’in rakibi oldu. 5 maç üzerinden oynanan 2. Raunt, SKT’nin galibiyeti ile başladı. Orta koridor Zilean tercihi yapan Faker, maçın fark yaratan ismi oldu diyebiliriz. İkinci maçta Lissandra oynayan Faker çok etkili olamadı ve Jin Air seriyi 1-1’e getirdi. Sonraki iki maçta takım olarak üstün performanslar ortaya koyan SKT, seriyi 3-1’ile geçti ve 3. Raunt’ta ligin ikincisi KT Rolster’ın rakibi oldu.

Çekişmeli geçmesi beklenen 3. Raunt, SKT’nin açık ara üstünlüğü ile tamamlandı. İlk maçta ssumday üst koridor Fizz ile etkili bir performans çıkardı ancak galibiyeti getiremedi. 44 dakika süren maçtan SKT galibiyetle ayrılmayı başardı. Faker’ın Zilean tercihi yaptığı ikinci maçı, üstün oyunuyla kazanmayı başaran SKT, üçüncü maçı da kazanmayı başarınca seriden 3-0 ile galip ayrılmayı başardı ve finalde Rox Tigers’ın rakibi oldu. Üçüncü maçta orta koridor Ekko oynayan Faker, mücadeleyi 7-2-6 ile bitirmeyi başardı.

LCK’de final serisi SKT T1 ve Rox Tigers arasında 23 Nisan’da 5 maç üzerinden oynanacak.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir