mix

Linuxta korkutucu Steam bug’ı

Linux sistemlerinde Steam kullanan arkadaşlara bir tavsiyemiz var: sakın ama sakın yüklediğiniz sürücüdeki Steam dosyalarının yerini kopyala/yapıştır ile değiştirmeye kalkmayın. Bu hatayı bilmeden de olsa yapan kullanıcılardan gelen bilgilere göre işlem sonucunda Steam dosyalarının kopyalandığı sürücüdeki tüm kişisel dosyalar siliniyor. Bu hatanın kurbanı olan kullanıcılardan biri başka bir harici depolama aygıtında yedeklediği dosyaların bile silindiği bilgisini vermiş durumda.

Problemi ilk dile getiren bir Github kullanıcısı olan Keyvin. Keyvin yaşadığı problemi şöyle dile getirmiş: “Steam klasörünü yeni bir dizine taşıdım ancak yeni dizini programa tanıtmama rağmen Steam’i çalıştırmayı başaramadım. Bilgisayarımı yeniden başlattıktan sonra program kendini tekrar yükledi ve her şey normale döndü ancak Steam’i ilk yüklediğim dizinin bulunduğu sürücüdeki tüm dosyalarım silindi. Bunun yanında 3TB’lık harici sürücümün içinde bulunan tüm dosyalar ve bilgiler de silindi.”

Readwrite sitesinden bir başka kullanıcının verdiği bilgiye göre bir Steam hatasını gidermeye çalışırken tüm kişisel dosyalarını kaybetmiş. Söylendiğine göre ise problemin kaynağı açıkta kalmış veya tanımlanmamış bir Linux ayarının       rm -rf komutuyla kendini tamamlaması ve bu komutun da üzerinde işlem yapılmaya çalışılan dizindeki ve o sürücüdeki tüm kullanıcı dosyalarının bulunduğu dizin ve alt dizinlerdeki dosyaları silmesi.

Valve’nin Gamesbeat‘e verdiği bilgiler doğrultusunda şu anda bu korkunç hatanın kurbanı olan belli sayıda kullanıcı var. Valve sorunu derinlemesine inceleniyor ancak hala kesin bir çözüm bulunabilmiş değil. Bu sırada bunun gibi sıkıntıların tekrar yaşanmaması için ise bazı denetlemeler oluşturulmuş durumda.

Bu sorunu yaşamış olan Linux kullanıcılarının daha fazla bilgi için [email protected] adresine mail göndermeleri gerekiyor. Valve bu problem için kesin bir çözüm sunana kadar Linux kullanıcılarına tavsiyemiz Steam klasörlerine dokunmamaları yönünde.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir