mix

LPL Yaz Mevsimi’nde ilk play-off turu tamamlandı

LPL Yaz Mevsimi’nde 8 ekibin katıldığı play-off serüveninin ilk turu tamamlandı, Invictus Gaming ve Suning turnuvaya veda etti.

Worlds 2018’de şampiyon olarak League of Legends’ın yeni “kralı” olmayı başaran LPL birçok taraftara göre şu sıraların en güçlü bölgesi. Çin bölgesinde normal sezonun tamamlanmasının ardından play-off turuna geçildi. Turnuvanın ilk turunda Edward Gaming-Suning ve Invictus Gaming-LNG Esports mücadeleleri oynandı. EDG ve LNG Esports turun kazananları oldu. İkinci turda EDG-BiliBili Gaming ve RNG-LNG Esports mücadeleleri oynanacak.

EDG – Suning

Serinin ilk maçında harika bir Suning Gaming izledik. Ekip makro oyunda doğru hamleleri yaparak çok skorun çıkmadığı mücadeleyi kazanmayı başardı. İkinci karşılaşmada ise silkelenmiş bir EDG izledik. İlk maça kıyasla kompozisyonunu daha iyi oynayan ekip uzun süre eşit giden maçı kazanarak seriyi eşitlemeyi başardı. Üçüncü mücadele tek taraflı geçti. EDG rahat baştan sona dominant bir performans sergiledi ve seride 2-1 öne geçti. Son maçta da bir önceki gibi tek taraflı bir mücadele izledik. EDG erken oyunda aldığı avantajları çok iyi kullandı ve LPL Yaz Mevsimi play-off’larında bir üst tura yükseldi.

Invictus Gaming – LNG Esports

Son Worlds şampiyonu Invictus Gaming’in kötü gidişatı sürüyor. Normal sezonu bir hayli kötü geçiren ekip bu performansına play-off’larda da devam ediyor. Serinin ilk maçında LPL’de izlediğimiz klasik başlangıçların aksine sakin bir oyun izledik. Erken oyunu eşit geçiren ekipler uzun süre hata yapmaktan kaçındı. Sadece bir savaşla öne geçen LNG mücadelenin sonuna kadar doğru kararları vererek ilk maçı kazandı. İkinci karşılaşmada LNG tarafında orta koridor Tristana gördük. IG erken oyunu bir adım önde götürse de geç oyunda yine hata yaptı ve maçı hediye etti. Seride durum 2-0’a geldi. Son maçta ise tek taraflı bir oyun izledik. IG mental olarak düşmüş gözüktü ve LNG dominant bir galibiyet alarak LPL Yaz Mevsimi play-off’larında bir üst tura yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir