mix

Marvel, ‘MOBA’ oldu ve Captain America ‘vadi’ye indi

Marvel Sinematik Evreni, ‘MOBA‘ oldu. Captain America ise mecburen ‘vadi’ye inmek zorunda kaldı.

Dünyaca ünlü Marvel, MOBA oldu

Marvel, Çinli mobil oyun geliştiricisi NetEase Games ile işbirliği yaptı, ve ortaya Super War çıktı. Oyun en sevdiğiniz kahramanları ve kötü adamları telefonunuzda 5v5’lik bir savaşa çıkarmanıza izin veriyor. Şu an itibarıyla  oyun ücretsiz bir şekilde oynanabiliyor, lakin belirli ülkelerde. Oyun şu an Tayland, Filipinler, Hindistan, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerde kapalı beta durumunda.

Wakanda’nın yüksek teknolojili ormanlarında yer alan Super War, diğer mobil MOBA’lara çarpıcı şekilde benzer görünüyor ancak Marvel, piyasa sürdükleri oyunun diğer MOBA’lardan farklı olarak daha dengeli  bir oyun olduğunu iddia ediyor.

Karakterlerin oyun içi yetenekleri de Marvel’in orijinal tasarımına uyacak şekilde ayarlandı. Örneğin, Deadpool yakın dövüşleri kapatıp silahlarını tıpkı çizgi romandaki gibi kullanabiliyor. Çok görünmese de, bu karakterlerin resmi ve gerçek bir uyarlamasını oynadığınızı hissetme hissi uyandırıyor. Bu orijinallik hissi, Super War’ı diğer mobil MOBA’ların üzerine çıkarabilecek belirleyici faktör olabilir.

Şimdilik, Super War için resmi bir çıkış tarihi henüz açıklanmadı, ancak kapalı beta çalışmasından sonra daha fazla ayrıntı ortaya çıkacak.

DC Comics de kendine özgü bir MOBA oyunu çıkarır mı?

Bilindiği üzere, Marvel’in ezeli düşmanı ve ebedi dostu DC ile oldukça büyük ve ‘tatlı’ bir rekabet içerisinde. Acaba Captain America’yı ‘vadi’de gördüğümüz gibi, Batman’i, Joker’i, Superman’i ve daha birçok DC karakterini de ‘vadi’de görebilir miyiz? Buna bir cevap vermek zor, ama şu da kesin, DC, Marvel’in altında kalmaz.

5 Comments

  • Onur Genc 2 Haziran 2019

    Batman,superman,wonder woman,joker,flash zaten vadide!!!! Oyunun ismi de Arena of Valor

    • Sercan Tahtalı 3 Haziran 2019

      Merhaba, haber içeriğinde bahsedilmek istenen lakin farklı bir durum. Sizin bahsettiğiniz oyun, Tencent tarafından piyasaya sürülmüş bir mobil oyun. Farklı bir kimliği ve hikayesi var. Bizim bahsetmek istediğimiz ise, tıpkı Marvel’ın Super War’da yaptığı gibi, DC’nin de kendine özgü bir mobil moba oyunu olur mu? Misal Gotham City’nin bir ormanlığında ya da vadisinde geçen. Umarımız aradaki farkı anlamışsınızdır.

  • Emre 30 Mayıs 2019

    Admin ne adamsın,Batman,Joker,Superman fln zaten vadide.
    Arena of Valor duydun mu ?

    • Sercan Tahtalı 3 Haziran 2019

      Biliyoruz. Lakin haber içeriğinde bahsedilen farklı bir durum. Arena of Valor, Tencent’in, League of Legends ekseninde piyasaya sürdüğü bir mobil oyun. DC ile anlaşmaları sayesinde, DC’ye ait karakterler oyunun içerisinde yer alıyor. Lakin DC karakterleri ile Arena of Valor’un kimliği ve hikayesi uyuşmuyor. Bizim kastetmek istediğimiz şey ise, Marvel’ın tıpkı Super War’da yaptığı gibi, DC de kendi karakterlerinin dünyasına ait bir moba oyunu yapar mı. Umarız farkı anlamışsınızdır.

  • Tarık 30 Mayıs 2019

    Da kahramanları arena of Valor ile zaten vadide.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir