mix

Merkel’in partisinin seçim vaatleri arasında espor da yer aldı

Almanya başbakanı Angela Merkel’in partisi CDU, 24 Eylül’de yapılacak genel seçimler için hazırladığı programda espora da yer verdi.

Esporun dünyadaki popülerliği gün geçtikçe daha da artıyor. Yapılan önemli sponsorluk anlaşmaları, devasa yatırımlar, üniversitelerde ilgili bölümlerin açılması ve espora özel televizyon programlarının hazırlanmasının yanında bu çiçeği burnunda spor dalı artık siyasette de adından söz ettiriyor. 24 Eylül’de Almanya’da yapılacak genel seçimler öncesi partiler genç kitlenin ilgisini çekebilmek adına esporu sıklıkla propagandalarında kullanıyor. Geçtiğimiz ay Sosyal Demokrat Parti’nin seçim manifestosunda espora değinmesinin ardından, şimdi de Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) seçimler sonrası espor konusunda ciddi adımlar atılacağını vadetti.

Yapılan açıklamalarda çok fazla ayrıntıya girilmese de genel anlamda espor ile ilgili bir takım iyileştirmelere gidileceği, oyuncular için daha sağlıklı bir ortamın yaratılacağından bahsedildi. Bu açıklamanın oldukça ilginç olduğunu da belirtelim, zira Merkel’in partisi video oyunlara karşı bir parti olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıl CDU İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, Münih saldırılarıyla ilgili olarak bir konuşma yapmış ve bu duruma temelde CS:GO gibi kan ve vahşetin olduğu oyunların sebebiyet verdiğini dile getirmişti. Bu zıtlıklar siyasetin gerçek yüzünü gözler önüne seriyor diyebiliriz. Bakalım parti seçimlerden zaferle ayrılması durumunda espor ile ilgili ne gibi düzenlemeler yapacak.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir