mix

Mert Al, Fut Champions Cup çeyrek finaline yükseldi

Göztepe Gaming’in oyuncusu Mert Al, son 16’da FCC Fiddle’ı mağlup ederek çeyrek finallere adını yazdırdı.

Bu sene düzenlenen Fut Champions Cup turnuvasında ülkemizi 2 esporcumuz temsil ediyordu. Mert Al ve Isopowerr ikilisi bugün son 16 maçlarını oynadı. Futbolist ekibinin oyuncusu Isopowerr, PSV temsilcisi Pinna97’ye kaybederken Göztepe Gaming oyuncusu Mert Al, FCC Fiddle’ı mağlup etmeyi başardı. Böylelikle çeyrek finale yükselen oyuncu Mesut Özil’in takımından Ustun’le eşleşti. Türk asıllı olan Ustun, Danimarka vatandaşı.

Dünyada 85. olan FCC Fiddle’ı toplamda 2-1’le geçen isim çok önemli bir başarıya imza attı. Hem bu sezon için hem de ilerisi için büyük bir adım atan Mert Al alacağı puanlarla genel sıralamada birçok oyuncunun önüne geçebilir. Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin uzaktan akrabası olan oyuncu futbola yakınlığıyla biliniyor. Amatör futbol kariyeri de olan Mert’in espordaki başarısı küçük yaştaki futbol kariyerine gölge düşürmüş durumda.

100.000$ ödül havuzlu Fut Champions Cup turnuvasının Playstation 4 kategorisinde 32 esporcu yarışıyor. Singapur’da düzenlenen turnuva finali ise 10 Mart tarihinde oynanacak. Kazanan isim para ödülünün yanında 1500 Global Seri Puanını da cebine koyuyor. Böylelikle dünya sıralamasında büyük bir avantaj elde etmiş oluyor. Global Seri Puanı, Fifa Dünya Kupası’na katılmak isteyen oyuncuların turnuva ve Haftasonu Ligi’nden elde ettiği bir puan sistemi. Güncel olarak 870 puanlı Isopowerr 27. sırada. Mert Al ise 300 puanla 82. sırada ancak bu turnuvadaki performansı bu sıralamasını yukarılara taşıyabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir