mix

Millenial Esports Miami’de bir espor yarış arenası kuruyor

Kanadalı oyun ve espor organizasyonu Millenial Esports, 2.8 milyon dolarlık bir yatırım ile yarış arenası kuruyor.

Florida eyaletinin Miami şehrinde kurulacak olan arena 2020 senesinde açılışını gerçekleştirdiğinde 30 adet espor yarış düzeneğine sahip olacak. Arena, yaklaşık 1115 metrekarelik bir bölgeye inşa edilecek. 30 adet düzenek “Allinsports eRacer Simulator”lardan olacak. Arenanın içerisinde gerçek yarışçılar için gerçek boyutlu yarış arabası simülatörleri de olacak. Bu gerçek boyuttaki ve gerçek araba özelliklerine sahip olacak simülatörlerin kullanımı da herkese açık olacak.

Millenial Esports açacağı arenayı Miami’de bulunan Wynwood eğlence bölgesinde açmayı planlıyor. Organizasyon, bu ilk açacağı arenadan sonra farklı uluslararası espor arenaları da açacak. Miami’de açılacak bu ilk arenanın temel amacı hem espor yarışçılarının hem de gerçek yarışçıların antreman yapması olacak.

Millenial Esports’un CEO’su Darren Cox “İlk arenamızı kurmak Millenial Esports’un yarış esporunu bir üst seviyeye çıkarma hedefi için oldukça önemli bir adım. Bu arena lokal ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapacak, hem amatör hem de profesyonel yarışçılar tarafından kullanılacak. Daha önce kimse böyle büyük bir bütçeyle böyle bir yer inşa etmemişti. Biz bunun yarış esporu için Formula 1 seviyesine gelmesini istiyoruz ve Miami halkı bu fırsatın keyfini çıkarabilecek ilk insanlar olacak” açıklamalarında bulundu.

Espor, MOBA ve FPS oyunlarından çok daha geniş bir sektör fakat diğer oyun türleri yeterince yatırım almıyor. Millenial Esports gibi organizasyonların yatırımları sayesinde diğer espor oyunlarına da ilgi artacaktır. Cox’un da belirttiği gibi böyle yatırımlar hem lokal olarak hem de uluslararası olarak oldukça önemli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir